Târgu-Mureş:Portret-Carmen Vlădescu decorează femeile cu pietre preţioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionată de mică de frumos, mureşeanca îşi imaginează o lume în care doamnele şi domnişoarele se pun în valoare, indiferent de vârstă. Când era doar un copil, Carmen urma cursurile unei şcoli artistice, visând să devină cântăreaţă.

Aveam o voce foarte frumoasă, cel puţin aşa afirmau cei care mă ascultau cântând, astfel că la 7 ani m-am înscris la un curs de canto. Visam să devin vedetă, îmi plăcea foarte mult Whitney Houston şi îmi doream să cânt ca şi ea. După trei ani, însă, am renunţat şi m-am axat mai mult pe şcoală. De fiecare dată când urcam pe scenă aveam emoţii teribile, astfel că nu am mai vrut să cânt pentru un public numeros, ci numai pentru cei dragi, lucru pe care îl fac şi acum”, spune fata. Avea 16 ani când a văzut primul diamant şi de atunci şi-a găsit, spune ea, rostul în viaţă. A decis să studieze body-art-ul şi să înfrumuseţeze fizicul cu ajutorul pietrelor preţioase şi semipreţioase. „Încă de la început am ştiut că unora li se pare un element kitschios, dar am considerat că din moment ce afară există un adevărat cult al body-art-ului, nu doar prin decorul cu pietre, ci şi cercei, pierce-uri şi altele de acest gen, părerile negative cu privire la această artă erau subiective”, recunoaşte Carmen.

Mama, primul ei model


Cum era şi normal, după ce a găsit pe internet tutoriale despre decorul pielii cu ajutorul pietrelor în diverse culori şi dimensiuni, tânăra a început să lucreze pe modele. Avea 18 ani când a creat o „brăţară vie” (pietre lipite pe piele de jur împrejurul încheieturii, asemănător unei brăţări clasice n.r.) pentru mama ei, fiind cadoul de ziua acesteia. „Mama mereu m-a susţinut şi a fost tare mândră de cadoul meu. Ea mă ajută să găsesc pietricele, pe care le cumpăr de pe internet, din India şi America. De atunci şi până acum, am decorat peste o sută de doamne şi domnişoare”, povesteşte Carmen.

Studii în Germania

Anul acesta, în luna martie, mureşeanca a obţinut posibilitatea de a participa la cursurile unei şcoli de cosmetică a pielii din Dortmund, Germania. Nu şi-a refuzat şansa, sperând ca acesta să fie următorul pas spre îndeplinirea visului ei cel mare: propria afacere în domeniul body-art-ului. „Timp de un an voi învăţa de la experţi în domeniu absolut tot ce ţine de body-art. Vreau ca atunci când revin în ţară să îmi înfiinţez propriul salon, deoarece iubesc să văd femei puternice, care cred în ele şi se simt bine în pielea lor, indiferent de situaţie. Mă gândesc uneori cum nişte banale pietricele pot da sens vieţii. Iată că mie mi s-a întâmplat şi nu pot decât să mă bucur că voi face dintr-un hobby, un mod de viaţă”, declară Carmen Vlădescu.

Profil

Născută
25 aprilie 1989, la Târgu-Mureş

Activitate
Studentă

Educaţie
Liceul Pedagogic Mihai Eminescu

Stare civilă
Necăsătorită


Ce-i place
„Îmi place vara şi mă bucur de fiecare moment petrecut la plajă. Am descoperit la Dortmund o zonă superbă, un oraş foarte frumos şi oameni primitori, însă cu toate acestea îmi place România mai mult. Chiar dacă oamenii o cam strică, ţara noastră e cea mai frumoasă din lume”, spune Carmen.

Ce nu-i place
„Nu suport mizeria de pe străzi şi sper ca odată şi-odată oamenii să înveţe să fie mai civilizaţi. Nu îmi place să văd pe stradă oameni care nu pot să zâmbească, deoarece au dificultăţi de ordin financiar. Eu sunt o fire veselă, iar tot ce e gri mă întristează”, recunoaşte tânăra.

Întrebări şi răspunsuri

Care a fost cea mai costisitoare lucrare a ta?


C.V.: În urmă cu un an am creat un colier pe pielea unei mirese, în ziua nunţii, cu pietre Swarovsky. Am lucrat aproape doua ore, ca să fie totul perfect, iar costurile totale pentru pietre şi manoperă au ajuns undeva la 500 de euro.

Ai concurenţă în domeniul tau?

C.V.: În Mureş nu, nu cred că se mai ocupă cineva de aşa ceva, pentru că aş fi ştiut. Dar în Germania am văzut foarte multe femei decorate în acest stil. Pierce-urile, de exemplu, care pe mine nu mă prea pasionează, sunt un fel de cult. E rar să vezi un tânăr fără un pierce.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite