Târgu-Mureş: Calculatoare şi bază de date furate de la DGASPC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a fost spart. Poliţia a întocmit un cerc de suspecţi şi a început audierea acestora. Hoţii au forţat un geam termopan, au tăiat cablul de alimentare al alarmei şi au furat trei calculatoare în valoare de peste 11 mii de lei.

Sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mureş  a fost spart luni dimineaţa de hoţi. Aceştia au reuşit să fure tehnică de calcul, care conţinea însă o important bază de date a instituţiei. Hoţii au forţat geamul exterior al Serviciul de Evaluare complexă a persoanelor adulte cu handicap din cadrul DGASPC şi au pătruns în incintă.

„S-a intrat prin efracţie, a fost declanşată alarma care a sunat zece secunde, apoi  a fost tăiat cablul de alimentare a senzorului de mişcare, iar alarma a fost anihilată. Hoţii au furat echipament de calcul, adică trei calculatore cu softurile de licenţe, dar şi cu baza de date a persoanelor care s-au prezentat la evaluarea în grad de handicap”, a precizat Doru  Constantin, purtător de cuvânt al DGASPC. Prejudiciul cauzat se ridică la 11.107 lei.

Bază de date recuperabilă

Baza de date furată conţinea informaţii despre toate persoanele care s-au prezentat la DGASPC pentru a fi  evaluate apoi de o comisie specială şi a fi încadrate în grad de handicap. Reprezentanţii DGASPC au dat însă asigurări că baza se poate reconstitui. „Noi avem scriptic aceste dosare, în Arhivă nu s-a intrat deci baza de date se poate recupera”, a mai spus Doru Constantin.

Chiar dacă Gheorghe Sămărghiţan, şefului Serviciului de Expertiză Legală din cadrul Casei Judeţene de Pensii a fost arestat pentru 29 de zile, fiinde acuzat de luare de mită pentru a facilita obţinerea a două pensii de boală, reprezentanţii DGASPC nu cred că între cele două incidente există vreo legătură. „Baza de date furată nu are legătură cu Sămărghiţan, el era la Comisia de încadrare într-un grad de invaliditate a persoanelor, nu în grad de handicap” ,a explicat Doru Constantin.

Poliţia pe urmele suspecţilor

După semnalarea furtului, la faţa locului s-au deplasat reprezenţanţii Direcţiei Judeţene de Pază , Poliţiei şi societăţii care asigură paza instituţiei. S-au prelevat probe, s-au luat amprente, iar poliţiştii au întocmit deja un cerc de suspecţi şi a trecut la audierea acestora.

Sediul DGASPC a mai fost spart şi anul trecut, când hoţii au pătruns în birourile Serviciului de Resurse Umane, dar nu au reuşit să fure nimic. Sistemul de alarmă a instituţiei nu este dotat cu aparatură de supraveghere video.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite