Târgu-Mureş: Crocodil expus la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Printre animalele expuse se numără şi un caiman
Printre animalele expuse se numără şi un caiman

Mureşenii pasionaţi de păsări, animale dar şi de plante sau fluturi sunt aşteptaţi la Muzeul Judeţean de Ştiinţe ale Naturii pentru a admira o expoziţie inedită, intitulată sugestiv "Din tainele muzeului".

Publicul mureşean va avea ocazia, în premieră, să intre în culisele artei păstrării obiectelor de patrimoniu. Expoziția etalează o gamă bogată de exponate conservate și restaurate de către cei doi conservatori ai secției, Ana Berbecar și Sorina Oprea, precum și de către restauratorul Szombath Zoltán.

"Expoziţia își propune să omagieze munca acestor “oameni din umbră” ai muzeului. Ei “întâmpină” plantele, animalele, mineralele, rocile și fosilele din momentul intrării lor în muzeu și le “tratează” pentru a putea intra în depozite, în dulapurile lor speciale, de unde, apoi, le preiau muzeografii și cercetătorii, pentru a le studia și expune pentru publicul larg",
a precizat Daniela Botoş, şeful Secţiei Ştiinţe ale Naturii a Muzeului Judeţean Mureş.

Printre exponatele care vor atrage cu siguranţă publicul mureşean şi un caiman, o specie de crocodil din America de Sud, primit de muzeu de la Grădina Zoologică.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite