Târgu-Mureş: Brânzeturi tradiţionale la Târgul de lactate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul Trandafirilor din centrul oraşului are miros de munte, după ce 16 producători mureşeni de lactate şi-au etalat diferite sortimente de brânzeturi şi lactate, în cadrul Târgului deschis cu ocazia Zilelor Târgumureşene.

Produsele au preţuri promoţionale, ceea ce îi face pe mureşeni să se înghesuie să guste şi să cumpere.Printre producătorii prezenţi la Târgul de lactate se numără şi societatea Rodos din localitatea Fărăgău. „Venim an de an la acest Târg de lactate, iar anul acesta oferim mureşenilor smântână cu 32% grăsime şi brânzeturile „Fărăgău”, produse după o reţetă tradiţională îmbunătăţită, însă fără aditivi. Produsele noastre se fac din laptele colectat de la fermierii din zonă, dar şi de la ferma noastră proprie”, a precizat Alexandru Ungur, administratorul societăţii.

Un alt producător autohton pentru care Târgul de lactate a devenit deja o tradiţie este Therezia Prodcom din localitatea Pânet. „Oferim mureşenilor diferite sortimente de caşcaval, brânzeturi topite sau creme de unt, la preţuri de producător”, a precizat vânzătoarea Deac Eszter.

Mureşenii se bucură că au posibilitatea să cumpere mai ieftin. Astfel kilogramul de caş costă 12 lei, de telemea 12 lei, iar urda şi brânza telemea 10 lei. „Am cumpărat urdă la un preţ mai mic decât la piaţă sau în magazine şi am şi putut-o gusta înainte”, a spus Gyontzo Ilona, pensionară.

Distracţie pentru cei mici

Organizatorii târgului i-au provocat astăzi pe cei mici la o serie de concursuri cu premii. „Am organizat un mini carnaval pe tema „Lapte şi miere”, iar în cadrul acestuia copiii au desenat pe asfalt, s-au întrecut la transportatul roţilor de caş şi au participat la alte jocuri distractive. Câştigătorii au primit premii în produse lactate şi articole promoţionale”, a precizat Cristina Manoilă, organizatorul concursului.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite