Târgu-Mureş: Laszlo Borbely somează Agenţia Regională de Protecţia Mediului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laszlo Borbely
Laszlo Borbely

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a somat astăzi Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Sibiu, ca în termen de şapte zile să obţină verificarea metrologică pentru analizorul performant pentru determinarea emisiilor poluante din aer.

Potrivit ministrului, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Sibiu deţine un analizor performant care determină emisiile de amoniac din aer, dar care nu deţine un certificat de verificare metrologică. Motivaţia dată de inspectorii de mediu pentru această situaţie a fost lipsa banilor.

Borbely Laszlo a precizat că aceste verificări metrologice se vor face în curând, pentru că suma necesară nu este foarte mare."Echipamentele sunt performate dar nu sunt certificare. Le-am dat termen o săptămână şi o să vedem ce măsuri mai luăm", a precizat ministrul.

Din cauza neefectuării acestei verificări metrologice a acestui analizor, Combinatul Chimic Azomureş a contestat în instanţă verificările efectuate de APM Mureş şi implicit amenzile primite de la Garda de Mediu

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite