Târgu-Mureş: Bilete mai scumpe pentru transportul în comun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşenii vor fi nevoiţi să scoată din buzunar 1,8 lei pentru o călătorie cu autobuzul. Conducerea societăţii de transport în comun dorea iniţial majorarea preţului unui bilet de la 1,5 lei la 2 lei, dar consilierii locali n-au fost de accord, suma finală stabilită fiind de 1,8 lei.

Majorarea tarifului va intra în vigoare după data de 15 octombrie. „Scumpirea s-a făcut în urma unui calcul prezentat în comisiile de specialitate ale Consiliului Local. Rămâne ca cetăţenii să aleagă dacă doresc ca elevii să meargă în continuare gratuit, cel puţin pe o line şi pensionarii la fel“, a spus viceprimarul Claudiu Maior.

Nu toţi consilierii locali au fost de accord cu majorarea preţului biletelor, argumentând că societatea de transport trăieşte, în proporţie de 75%, din subvenţii accordate de Primărie.

Jandarmi controlori şi amenzi mai mici

Mureşenii care vor călători fără bilet trebuie să ştie că nu doar controlorii sunt cei care le pot aplica o amendă, ci şi jandarmii. De asemenea şi cunatumul amenzilor s-a modificat. Dacă din 2004 şi până în prezent amenda pentru cei fără bilet, era între 500 şi 1.000 de lei, din octombrie penalizarea va mai mic, între 100 şi 500 de lei.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite