Târgu-Mureş: Bibliotecă la ceas de seară în clubul The Office

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mureşenii sunt încântaţi de ideea schimbului de cărţi
Mureşenii sunt încântaţi de ideea schimbului de cărţi

Un club din Târgu-Mureş se transformă, duminica, într-un veritabil târg al cărţilor. Schimbul de cărţi se face în prima şi a treia săptămână a fiecărei luni. Aşadar, fiecare individ are la dispoziţie o săptămână pentru a citi cartea.

Tineri, bătrâni, cheflii sau ceva mai melancolici, mureşenii nu au uitat de lectură. Chiar dacă merg să bea o bere sau o cafea, clienţii care frecventează clubul Office au ceva care îi leagă: dragostea pentru cărţi. „Iniţiatori sunt oameni tineri, anormal de normali, din Târgu Mureş, care iubesc cărţile şi pe cei ce încă citesc, sau care, din multe motive au uitat azi de cărţi şi lectură“,a mărturisit Cornel Brişcaru, administratorul clubului.

De altfel şi cei care frecventează clubul sunt încântaţi de idee. „Sunt zile în care ai vrea sa fii doar tu cu tine şi apoi, brusc, simţi nevoia să vorbeşti cu cineva şi nu ai cu cine. Există însă întotdeauna o carte în care să te îngropi“, este de părere Alina Hârjabă, una dintre persoanele care se simt ca acasă în clubul Office.

Schimb de cărţi - proiect european

Cărţile pot fi împrumutate de oricine trece pragul clubului, chiar dacă nu persoana respectivă nu a adus o carte la schimb. Volumele se pot recupera  de la bar, deoarece circuitul crţilor pe la cititori va fi gestionat de către organizatori. Trebuie doar să vă treceti numele şi achiziţiile pe o listă.

„Iniţiativa e parte a unui proiect mai amplu european. La Târgu-Mureş are loc în prima şi a treia duminică a fiecărei luni din an. De ce Office? Pentru că, la fel ca pentru mulţi alţii, locaţia e mai mult decât un simplu club. E o stare de spirit. E ideea unor oameni tineri care merită tot respectul nostru pentru această iniţiativă“, mai spune administratorul.

Procedurile pentru schimbul de cărţi sunt simple. Amatorii de beletristică şi, de ce nu, de poezie se întâlnesc în club în fiecare prima şi a treia duminică din luna şi fac schimb de cărţi. Apoi, la următoarea întâlnire se face şi schimbul de impresii şi din nou de cărţi. 

Premisele unei noi biblioteci

Există şi cititori care renunţă cu totul la cărţi şi le lasă în custodia clubului. „Dorim ca treptat să facem o mică bibliotecă pentru ca nimeni dintre cei care intră la noi în club să nu se plictisească“, ne mai spune Cornel Brişcaru, administratorul de la Office Club. Schimbul de cărţi este un proiect nou-nouţ, inedit la Târgu-Mureş.

Iniţiatorii doresc să continue acest obicei de duminică pentru ca şi cei mai sensibili să se simtă bine alături de prietenii mai gălăgioşi, în acelaşi timp şi în acelaşi loc.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite