Târgu-Mureş:Bani de la Primărie pentru sportul mureşean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Zsigmond Bathori
FOTO: Zsigmond Bathori

Documentaţia necesară obţinerii de fonduri poate fi depusă la Primărie până în 29 ianuarie, pentru semestrul I. Programul are ca scop sprijinirea şi dezvoltarea asociaţiilor sau proiectelor sportive de utilitate publică din municipiul nostru

Sportivii sau asociaţiile sportive din Târgu-Mureş pot obţine finanţări pentru participarea la concursuri de la autorităţile locale. Termenul limită pentru primirea cererilor de finanţare este 29 ianuarie, pentru semestrul I şi 15 mai 2009 pentru semestrul II. Obiectivul general al acestui program de susţinere îl constituie dezvoltarea sportului de performanţă târgumureşean, a sportului şcolar şi a exerciţiilor fizice practicate cu scop de întreţinere, profilactic sau terapeutic, prin finanţarea structurilor sportive din oraşul nostru.

Una din principalele reguli impuse de autorităţi pentru acordarea fondurilor este ca entitatea sportivă să nu fie datoare Statului. Finanţarea se poate acorda numai pentru cheltuieli de pregătire (cantonamente n.r.), pentru participare şi achiziţionare a echipamentului sportiv sau pentru organizarea de competiţii oficiale, în limita fondurilor existente. Nu se acordă finanţare pentru plata salariilor sau a cheltuielilor la stat. Până în acest moment la Primărie nu a ajuns nici un dosar, dar a devenit o obişnuinţă ca acestea să fie depuse chiar înaintea termenului limită. “Ne-am obişnuit să primim dosarele pe ultima sută de metri, deci nu ne îngrijorează că încă nu a fost depus nici unul. Anul trecut au fost depuse 32 de dosare în primul semestru şi 19 în cel de-al doilea“, ne-a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.


Fonduri pe bază de algoritmi


Odată depuse, dosarele vor fi clasificate de către o comisie de evaluare pe baza unor algoritmi (suma necesară, nivelul de participare, capacitatea de realizare a performanţelor şi contribuţia proprie n.r.), iar în funcţie de punctajul obţinut pe baza respectivelor criterii va fi stabilit procentajul finanţării oferite de Primărie. Un punctaj între 86 şi 100 garantează obţinerea a 100% din suma solicitată de către clubul sportiv sau sportivul solicitant.



Informaţii la Primărie

Formularul de solicitare a finanţării, bugetul de venituri şi cheltuieli al proiectului sau acţiunii (care include şi bugetul necesar n.r.), se pot obţine de la Primăria Târgu-Mureş, camera 87. De asemenea site-ul Primăriei, www.tirgumures.ro, oferă detaliile necesare pentru dosarul de finanţare.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite