Târgu-Mureş: Bani publici cheltuiţi ilegal la Aeroportul "Transilvania"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Camerei de Conturi au descoperit nereguli de peste 9,2 milioane de lei. Conducerea Aeroportului se apără şi susţine că toate neregulile constatate de inspectorii fiscali au fost remediate anul trecut.

Nereguli în utilizarea banilor publici la Aeroportul „Transilvania” din Târgu-Mureş. Asta au găsit inspectorii Camerei de Conturi, veniţi în control anul trecut. Astfel, potrivit raportului Camerei de Conturi, în 2009  Aeroportul „Transilvania” a cheltuit ilegal 9.220.595 de lei. 

Prima abatere constatată de inspectorii Camerei de Conturi se referă la nerestituirea către bugetul Consiliului Judeţean a TVA-ului de 120.571 de lei,  dedus pentru obiectivele de investiţii. De asemnea, conducerea Aeroportului a cheltuit 60.192 de lei din bugetul judeţului fără a avea documente justificative. O altă abatere constată a fost nepredarea către Consiliul Judeţean a patrimoniului public aparţinând acestuia, aflat în administrarea Aeroportului. Nereguli s-au constatat şi la lucrările de investiţii efectuate.

Explicaţiile conducerii Aeroportului

Potrivit conducerii Aeroportului, aceste nereguli s-au remediat în decursul anului trecut şi s-au datorat unor "greşeli". "TVA nevirat dintr-o greşeală de  cont s-a virat în  timpul controlului. Au fost  recuperate  sumele de la constructori şi s-a finalizat de către Comisia Consiliului Judeţean  predarea-primirea patrimoniului pe care noi doar îl administrăm. Faptele expuse mai sus fac ca din raportulul iniţial al Curtii de Conturi să nu rămână  nici o restanţă la momentul actual", a explicat Ştefan Petru Runcan, directorul general al Aeroportului.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că vor efectua verificări. „Trebuie să vedem despre ce contracte e vorba şi dacă sunt sau nu pe bani publici, pentru că Aeroportul are şi venituri proprii. Noi putem verifica felul în care se cheltuie bugetul judeţului”, a precizat Bartha Iosif, directorul economic al Consiliului Judeţean Mureş.

Aeroportul „Transilvania” va primi în acest an de la bugetul judeţean  1.933.000 de lei pentru continuarea investiţiilor începute, după ce anul trecut a cheltuit peste 3 milioane de lei.

Realizările Aeroportului „Transilvania” pe 2010 nu au fost pe placul consilierilor judeţeni, care în ultima şedinţă au cerut introducerea creşterii numărului de pasageri şi scăderea subvenţiilor ca şi criteriu în evaluarea sistemului de management al instituţiei.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite