Târgu-Mureş:Banca de alimente a Crucii Roşii a fost inaugurată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crucea Roşie Mureş declanşează în această după amiază, de la ora 17.00, la hypermarketul Real proiectul “Banca de Alimente”,  prin colectarea de alimente prin donaţii, sponsorizări sau cumpărarea acestora de pe rafturile magazinului, respectiv stocarea şi distribuirea lor către persoanele vulnerabile. În acest sens, Magda Bercea, directoarea Crucii Roşii Mureş ne-a explicat că Banca de Alimente reprezintă o soluţie ime

„În magazin există un stand personalizat cu însemnele băncii de alimente ale Crucii Roşii, cu alimente de bază, mai puţin perisabile – conserve, ulei, zahăr etc – la preţuri mai mici. După ce clientul cumpără produsele ce doreşte să le doneze, achită totul la casierie şi le poate depune într-o incintă amenajată special. Însă dacă doreşte, clientul poate cupăra orice alt produs spre donare”, a spus Magda Bercea. Aceasta a arătat că în cazul în care se donează alimente perisabile, de tip lapte, ele vor fi scoase în fiecare seară, iar a adoua zi sunt repartizate cazurilor sociale din evidenţele Crucii Roşii.


Verificarea termenelor de garanţie
„Mi se pare o măsură necesară, de fapt ideea asta am mai văzut-o la Timişoara, cu câteva săptămâni în urmă”, ne-a declarat Marian Turdea, client al hypermarketului. La rândul său, Odeta Puia, director al la Protecţia Consumatorului Mureş a atras atenţia că este important ca şi alimentele cu perisabilitate mai mică să fie verificate la data de expirare. „Vrem să fim siguri că o conservă, de pildă, nu se află cumva la final de perioadă de expirare. Apoi, vom cere ca acel conteiner să fie sigilat seara”, a spus Odeta Puia.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite