Târgu-Mureş: „Băiate” pe voucherele din programul „Rabla”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de mureşeni au venit degaba la majoritatea centrelor de colectare a rablelor din judeţ pentru că voucherele se epuizaseră rapid. Nemulţumiţi, mulţi dintre ei şi-au lăsat rablele chiar în parcarea din faţa punctului de colectare Remat.

Zeci de mureşeni şi-au lăsat rablele în drum, după ce le-au adus degeaba până la sediile societăţilor de colectare.  Celor 11 colectori de rable din judeţul Mureş le-au fost repartizate în 15 aprilie 1.100 de vouchere, câte 100 pentru fiecare centru de colectare. Societatea Remat Mureş a împărţit cele 100 de vouchere primite în mod egal, câte 25 pentru fiecare punct de lucru din Târgu-Mureş, Reghin, Sighişoara şi Târnăveni.

Potrivit reprezentanţilor Remat Mureş, societatea solicitase 500 de vouchere, dar a primit doar 100. Mureşenii care n-au ştiut acest lucru au venit astăzi degeaba cu rablele până la sediul societăţii.

Parcare plină de rable în faţă la Remat

Printre cei care au venit încă de la prima oră la sediul Remat din Târgu-Mureş s-a aflat şi Roth Gyula Levente. „Am venit de azi dimineaţă cu Dacia asta veche la Remat, dar am venit degeaba. Aş fi vrut să primesc un voucherul pentru maşină, pentru că e foarte veche, nu mai are nici motor şi nu mai am ce face cu ea”, spune proprietarul.

În aceaşi situaţie se află şi Dâmbeanu Vasile, care visa să-şi schimbe vechea Dacie pe un Duster nou. Visele i s-au spluberat însă azi dimineaţă, când a ajuns la Remat şi a văzut parcarea plină de rable. „Am adus-o degeaba că nu mai sunt vouchere. Acum o las aici, că nu o mă pot plimba cu ea. Oricum i-am luat numerele, deci chiar dacă ar merge, nu mai pot circula cu ea. Vroiam să-mi iau un Duster, că Dacia asta veche are 30 de ani şi aş fi vrut s-o dau pe o maşină din anul acesta”, spune dezamăgit mureşeanul.

Criterii de distribuţie diferite

Fiecare din cei 11 colectori de rable din judeţul Mureş şi-a realizat propria schemă de distribuţie a voucherelor primite. Astfel, unele societăţi cum e şi Remat Mureş au procedat la metoda „primul venit, primul servit”, fapt ce a dus ca strada din faţa sediului societăţii să fie plină de la cele mai mici ore ale dimineţii.

Alţi colectori au întocmit liste cu solicitanţii de vouchere. „Am primit 100 de vouchere în 15 aprilie şi le-am împărţit deja pe toate. Solicitările au fost numeroase”, a spus Szilagy Erno, administratorul societăţii Autoszileon SRL. Aceaşi situaţie există şi la ceilalţi colectori din judeţ, unde numărul celor înscrişi pe liste depăşeşte cel al voucherelor primite.

Mureşenii care n-au reuşit să-şi dea rabla la casat acum aşteaptă ca Autoritatea Fondului de Mediu să suplimenteze din nou numărul tichetelor valorice.



Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite