Târgu-Mureş: Avocaţi plătiţi degeaba în 80% din comunele mureşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sporuri şi salarii nesimţite pentru mai mulţi bugetari
Sporuri şi salarii nesimţite pentru mai mulţi bugetari

Prefectul judeţului, Marius Paşcan este nemulţumit de activitatea edililor locali din mai multe comune mureşene. Potrivit prefectului, în majoritatea primăriilor din judeţ există avocaţi angajaţi, dar care nu se implină în soluţionarea problemelor.

"La 80% din primăriile din judeţ sunt angajaţi avocaţi, plătiţi cu sume importante, dar care nu prestează pentru plăţile făcute, dovada este neprezentarea în cauzele aflate pe rolul instanţelor, şi lipsa de implicare  în soluţionarea problemelor care ţin de aplicarea legilor proprietăţii", a precizat prefectul Marius Paşcan.

Potrivit acestuia, cu toate că există consilieri juridici la unele primării din judeţ, aceştia nu au obiectul muncii bine clarificat prin fişa postului. Prefectul a dat exemplu în acest sens primăria comunei Ceuaşul de Câmpie, care are peste 600 de dosare nesoluţionare.

"Sunt comune unde domni  primari şi-au angajat consilieri personali, deşi există şi viceprimar, iar problemele comunei tot nu se rezolvă. De exempluîn comuna Ceuaşu de Cîmpie, Crăieşti şi Sînpetru de Cîmpie", a precizat prefectul.

Activitatea acestor primării urmează să fie analizată de Corpul de Control al Prefectului.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite