Târgu-Mureş: Avion pentru urgenţele SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O aeronavă Piper Cheyenne III, dotată cu echipamente şi aparatură medicală de terapie intensivă, în conformitate cu standardele europene a fost pusă la dispoziţia Serviciului Mobil de Urgenţă şi Descarcerare, pentru efectuarea unor zboruri atunci când elicopeterul nu poate decola sau ateriza din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Aeronava va efectua zboruri interne de salvare, pe timp de zi şi de noapte, în condiţii meteorologice nefavorabile, de pe aeroporturile omologate în condiţii de maximă siguranţă, cu scopul de a interveni, atunci când este cazul, în sprijinul misiunilor aeromedicale SMURD. Fundaţia pentru SMURD va finanţat din campania 2% un număr de 100 de ore de zbor ale aeronavei.

"Fundaţia a alocat anul acesta aproximativ 170 000 de euro pentru acest proiect, suficient pentru 100 de ore de zbor, asta însemnând 50-60 de misiuni. Şi ne gândim să suplimentăm sumele, dacă va fi necesar. Vreau să subliniez faptul că fundaţia va acorda doar sprijin financiar, medicii de la SMURD vor fi cei care vor coordona operaţiunile de salvare”,  a precizat dr. Raed Arafat subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Aeronava va fi folosită şi de SMURD Mureş, în cazul unor urgenţe majore, când elicopterul nu va putea fi utilizat. Pacienţii care vor fi transportaţi cu această aeronavă nu vor plăti nimic, misiunile având caracter strict umanitar. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite