Târgu-Mureş: Aventurile lui Zorba, puse în scenă la Teatrul Naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul „Zorba Grecul” va fi pus în scenă de actorii trupei Liviu Rebreanu, în această seară, începând cu ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional.

„O călătorie palpitantă în universul însorit al spiritului omenesc. O capodoperă fără vârstă, asemenea Odiseei“, cum o caracteriza The New York Times, „Zorba Grecul“ este cea mai cunoscută operă a scriitorului grec Nikos Kazantzakis.

Spectacol despre o viaţă de om

Despre Alexis Zorbas, personajul principal al piesei, Sorin Misirianţu, cel care a făcut posibilă adaptarea scenică operei elene, afirmă că este „un om în care curge sânge fierbinte, care ştie - şi îi învaţă şi pe alţii - ce este viaţa. Un caracter puternic şi hotărât, care inspiră forţă, determinare şi încredere. Este omul simplu din popor, cu experienţă de viaţă şi încărcat de har şi umor, în ale cărui poveşti ne regăsim aproape toţi. Este iubit şi de către cei care n-ar vrea să-l iubească, este cântat şi de cei care n-ar vrea să-l cânte; e pur şi simplu debordant şi de o naturaleţe celestă“.

Opera lui Kazantzakis este cunoscută şi datorită filmului din 1964, laureat cu trei premii Oscar, în care actorul Anthony Queen a interpretat la perfecţie rolul macedoneanului Zorbas, unul dintre cele mai cunoscute personaje de film din istoria cinematografiei.

Zorbas este tot ceea ce o societate civilizată ar clasifica drept barbar sau chiar primitiv. El colindă lumea în căutare de aventuri şi de iubiri, se dedică cu pasiune celor mai diferite cauze, se aprinde uşor, ţipă, se bate, iubeşte, cântă şi dansează, toate cu aceeaşi forţă, cu aceeaşi dăruire.

Biletele la „Zorba Grecul” costă 15 lei sau 8, cu reducere pentru elevi şi studenţi.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite