Târgu-Mureş:Aventuri la înălţime în august, la Carpathian Adventure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia de anul acesta a Carpathian Adventure va avea loc între 11 şi 15 august în Munţii Călimani şi Gurghiului. Mureşenii se mai pot înscrie până pe 20 iulie la competiţia a cărei scop este să pună la încercare condiţia fizică şi mentală, precum şi spiritul de echipă.

Societatea pentru tineret „Outward Bound România” va organiza între 11 şi 15 august cea de-a zecea ediţiei a celei mai importante competiţii de aventură din judeţul nostru, „Carpathian Adventure”, care se va desfăşura în Munţii Călimani şi Gurghiului. Practic, aventura din munţii Mureşului este o probă de caracter pentru oricine care vrea să-şi testeze limitele.

Carpathian Adventure este o competiţie de aventură clasică de trei zile, prin care se cunosc oameni, se leagă prietenii, se încheagă echipe care se întrec în numeroase activităţi outdoor şi în tot acest timp au parte de frumuseţea şi sălbăticia naturii din România. Competiţia nu este doar o încercare fizică, deşi solicită plămânii, picioarele şi articulaţiile, căci bătălia se dă şi la nivel mental, emoţional şi spiritual”, ne-a declarat Kolcsar Veronica, PR în cadrul Carpathian Adventure.

Probele competiţiei constau în ture montane, ture de ciclism montan şi probe de corzi, probe de alpinism şi speologie, construire de plută şi plutărit. Vor exista două categorii de participanţi, astfel încât avansaţii să parcurgă între 200 şi 250 de kilometri contratimp, iar amatorii „numai” între 150 şi 200. Tabăra de bază a fost stabilită în Centrul Internaţional pentru Tineret al Outward Bound, din Sovata.

Spirit de echipă

La Carpathian Adventure pot participa numai echipe mixte, formate din minim patru persoane, deoarece scopul principal este acela de a încuraja spiritul de echipă. „La acest concurs deseori trebuie să iesi din zona ta de confort. Asta înseamnă că pui la o parte egoismul în beneficiul echipei, fiindcă poţi ajuta în foarte multe feluri”, a completat Kolcsar Veronica.

Până în prezent s-au înscris 20 de echipaje, dar organizatorii susţin că „grosul” înscrierilor se face de obicei spre finalul termenului limită (anul trecut s-au înscris 46 de echipe n.r.). Nu vă rămâne decât să vă pregătiţi corturile, bicicletele şi echipamentul de alpinism, căci aventura începe în 11 august.

Detalii despre înscrieri

Până în data de 20 iulie, orice adult se poate înscrie la Carpathian Adventure, taxa fiind de 100 de euro. Organizatorii acceptă doar înscrieri pe echipe, nu individuale. Participanţii trebuie să completeze formularele de înregistrare şi cele medicale (de pe site-ul www.carpathianadventure.ro n.r.), dovada plăţii taxei şi o copie după buletin.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite