Târgu-Mureş: Aventură şi atelier de creaţie pentru cei mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a dat startul la înscrierile pentru tabăra de creaţie pentru copii din Cetatea Medievală. Copii îşi pot da frâu imaginţiei în cele cinci zile de aventură şi atelier de creaţie, devenind pentru câteva zile clovni, magicieni, păpuşari sau acrobaţi.

Cei mici vor putea participa de la sfârşitul lunii iunie şi până la începutul lunii august de cinci zile de magie şi distracţie într-o tabără de creaţie. Aceştia pot cunoaşte lumea minunată a circului, unde ar putea deveni clovni haioşi, păpuşari, magicieni  pricepuţi sau acrobaţi curajoşi.

“Educatie.inmures.ro şi Revista Tus organizează şi în acest an la Teatru74 din Cetatea Medievală, tabăra de creaţie cu tema “Circul vesel”, pentru copii cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani. Îi invităm pe toţi copii să se înscrie chiar de astăzi la una dintre cele trei serii ale taberei din perioadele 28 iunie – 02 iulie, 26 iulie – 30 iulie şi 02 august – 06 august”, a declarat Arina Borz, coordonator proiecte.

Aventura în lumea magiei

Fiecărui personaj de circ îi va fi dedicată o zi în care specialiştii se vor pune pe treabă şi vor da lecţii. Prima zi va fi Ziua “Clovnilor”, în care copii vor crea figurine din baloane, picturi pe faţă, vor participa la jocuri de situaţie cu umor şi jocuri de mişcare în cetate.

Cea de-a doua zi va fi dedicată în întregime păpuşarilor, în care copii vor învăţa să smulgă răsetele publicului prin mânuirea şi crearea păpuşilor şi jocuri de roluri şi de socializare. În a treia zi a atelierului de creaţie, magicienii îşi vor intra în rol şi vor învăţa să facă trucuri, accesorii pentru scenă dar şi lucruri ceva mai serioase precum experimentele de fizică şi chimie. 

Ziua patru va fi marcată de jonglerii, sărituri, tumbe dar şi elemente de gimnastică ritmică şi aerobică, lucruri pe care orice acrobat priceput trebuie să le aibă la degetul mic. În ultima zi a taberei, copii vor intra în pielea personajelor şi vor oferi spectacolul “Circul vesel”, la care sunt invitaţi părinţi, bunici şi prieteni.

“Vine vacanţa mare şi sunt mulţi părinţi care caută diverse activităţi pentru a oferi copilului momente de distracţie, în afara excursiilor cu părinţii sau la bunici. Ideea este foarte drăguţă, mai ales că cei mici trăiesc oricum într-o lume magică. Îmi voi înscrie şi eu copilul la această tabără. Toţi visează să devină magicieni pentru că trăiesc într-o lume a plăcutelor iluzii”, a declarat Cornel Brişcaru, tatăl unui băieţel în clasa I, în vârstă  de opt ani.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite