Târgu-Mureş: Autorităţile îngroapă banii publici în capele mortuare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În două localităţi din judeţ vor fi ridicate case reci în valoare de 1,5 milioane de lei. Primarii din Corunca şi Sângeorgiu de Pădure nu consideră investiţiile o risipă a banului public, chiar dacă lucrările vor afecta bugetul local pe timp de criză.

Primăria oraşului Sângeorgiu de Pădure a afişat pe internet procedura de licitaţie pentru realizarea unei case mortuare din lemn în localitate. Potrivit proiectului tehnic de execuţie, valoarea lucrării se ridică la 575.000 de lei, iar construcţia urmează să fie amplasată în vecinătatea cimitirelor din zonă.

Capelă de lux

Casa rece va asigura tot confortul, atât pentru cei vii cât şi pentru cei trecuţi în nefiinţă, fiind dotată cu o cameră mortuară, două boxe, un vestiar pentru preoţi, o terasă şi un grup sanitar. Primarul Tar Andras consideră investiţia extrem de necesară, şi s-a arătat extrem de iritat când a fost luat la întrebări se jurnaliştii de la  „Adevărul de Seară“. 

„Ce mare scofală că se construieşte o casă mortuară?! În proiectul tehnic e trecută valoarea de 575.000 de lei, dar după ce voi primi ofertele o să văd cât o să mă coste. Nu mi se pare nimic scump, eu plătesc din bugetul local 150.000 de lei, restul plătesc cetăţenii. Ce mă tot necăjiţi cu casa asta mortuară? Dacă fac investiţii e bai, dacă nu fac, iar e bai, atunci ce să fac eu? E nevoie de casă mortuară. Am blocuri de locuinţe aici, unde să ţinem mortul? În pivniţă la oameni? Nu le dau bani de ţinută angajaţilor mei ca să fac casă mortuară şi tot îmi faceţi necaz pe chestia asta“, spune revoltat primarul.

Consilierii locali au aprobat deja studiul de fezabilitate pentru lucrarea respectivă, urmează ca în data de 11 iunie să se desfăşoare licitaţia pentru stabilirea firmei care va efectua construcţia.

Investiţie de un milion de lei, la Corunca

O construcţie similară urmează să se ridice şi în centrul comunei Corunca, unde consilierii au aprobat deja construcţia unei capele mortuare în valoare de aproape un milion de lei. „E un preţ mult prea mare pentru o astfel de construcţie. M-am interesat personal la o firmă din Corunca, iar preţul oferit pestru o astfel de lucrare ar ajunge la 250.000 de lei, cu tot cu materiale de construcţie“, spune Mircea Macaveiu, consilier local în Corunca.

Pe lângă suma uriaşă ce se va cheltui pentru realizarea unei capele de 800 de metri pătraţi, localnicii sunt nemulţumiţi şi de faptul că aceasta va fi realizată chiar în centrul comunei. „E bine să se facă o capelă, dar să se facă lângă cimitir, nu aici în centru. Nu mai vorbesc de costuri, că de banii ăia s-ar face mult mai multe“, a spus un localnic din zonă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite