Târgu-Mureş:Au început înscrierile pentru Cupa Billiards Academy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premiile puse la bătaie de organizatori se cifrează între 500 şi 1.500 de lei, în funcţie de clasarea finală. Primul turneu oficial de biliard din Târgu-Mureş va debuta în data de 25 mai la Billiards Academy din Complexul de agrement Weekend.


Mureşenii pasionaţi de biliard se vor putea întrece în cadrul primei competiţii oficiale de biliard din oraşul nostru. Organizată după sistemul ligilor semi-profesioniste americane, la Cupa Billiards Academy se pot înscrie toţi cei care iubesc biliardul şi doresc să concureze cu cei mai buni mânuitori ai tacului din ţară. „Scopul competiţiei este acela de a promova biliardul pe plan local. Sistemul de organizare a concursului este o premieră pentru oraşul nostru şi chiar pentru România, deoarece am dorit să implementăm reguli care să impună respectul faţă de ceea ce înseamnă biliardul adevărat, profesionist. Îi aşteptăm să se înscrie la Cupă pe toţi mureşenii care iubesc acest sport, mai ales că experienţa fiecăruia va conta în modul de disputare a partidelor”, ne-a declarat Cristian Trifan, organizator al competiţiei.

Sistem fotbalistic preluat la biliard

Prima etapă a competiţiei se va disputa în 25 mai, la Billiards Academy din Complexul Weekend, dată până la care sunt deschise înscrierile. În funcţie de numărul de jucători înscrişi, va fi stabilit orarul datelor de disputare a partidelor. Fiecare jucător va juca împotriva fiecăruia, în sistem tur-retur, pe parcursul a aproape 8 luni. Orice amator, lipsit de experienţă relevantă în biliard, va începe partidele contra specialiştilor cu un avantaj de puncte. „Se joacă efectiv 10 runde, plus a 11-a care va stabili plătitorul mesei. Dacă, să zicem, unul dintre jucători nu are experienţă, va începe cu un avantaj de 2, 3 sau 4 runde. Acest lucru va echilibra întrecerea şi va oferi şanse tuturor. De aceea e frumos biliardul, pentru că oricine are posibilitatea să învingă pe oricine”, a completat Trifan. La finalul competiţiei, primii 8 jucători (în funcţie de punctajul adunat n.r.) vor fi premiaţi în bani şi cupe. Fondul de premiere va fi „construit” pe parcursul întrecerilor, deoarece fiecare rundă de joc va costa 1 leu.

Cum vă înscrieţi în competiţie

Dacă vă place biliardul şi doriţi să participaţi la Cupa Billiards Academy, aveţi la dispoziţie numărul de telefon 0265 211.075, între orele 11.00 şi 23.00. Înscrierile sunt gratuite şi se fac şi la faţa locului, lângă Club Apollo, până în 25 mai. Calendarul turneului va fi publicat după finalizarea înscrierilor.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite