Târgu-Mureş:Astăzi încep controalele la microbuzele şcolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microbuzele şcolare din judeţ vor fi luate la puricat de către inspectorii de la Autoritatea Rutieră (ARR) Mureş începând de astăzi.

Inspecţiile şi controalele programate de ARR în această săptămână vor avea un plan de acţiune ce vizează controlul transportului cu autovehicule cu o capacitate de peste 8+1 locuri destinate transportului şcolar în vederea asigurării unui transport în condiţii de siguranţă al elevilor. „Vom verifica mai multe aspecte ale funcţionării acestor vehicule. În primul rând, trebuie să ne asigurăm că şoferii sunt atestaţi pentru transportul acestora, trebuie să ne asigurăm că maşinile funcţionează legal, având licenţă de transport şcolar şi nu în ultimul rând, că ne se practică transportul unui număr mai mare de persoane decât capacitatea declarată a maşinilor”, ne-a declarat Marian Suciu, şeful Agenţiei Teritoriale ARR Mureş.

30 de microbuze licenţiate

La nivelul judeţului nostru sunt folosite 81 de microbuze destinate transportului elevilor, dar numai 30 dintre acestea au licenţă în acest sent. În urma controalelor ce urmează a fi efectuate de ARR, vor fi începute procedurile tipice de licenţiere pentru microbuzele în stare bună de funcţionare.

Săptămâna aceasta sperăm să se termine cu problemele referitoare la transportul elevilor. Cele două echipe de inspectori, aflate pe teren, vor verifica toate maşinile, urmând ca în cazul în care vom descoperi nereguli să aplicăm amenzi drastice”, a completat şeful ARR Mureş. Pentru desfăşurarea acestui tip de transport, condiţia minimă legală este ca aceste vehicule să deţină copia conformă a certificatului de transport în cont propriu. Amenzile pentru nerespectarea condiţiilor minime în efectuarea transportului şcolar pot ajunge chiar la 20.000 de lei, în cazul abaterilor grave.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite