Târgu-Mureş:Astăzi a început înscrierea copiilor în clasa întâi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăşi şi pânâ în data de 6 mai, părinţii îşi pot înscrie copiii în ciclul primar al şcolilor mureşene pentru anul şcolar 2011-2012.

Pentru anul şcolar viitor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş propune 6.368 de locuri în clasa I, cu 153 mai multe decât în anul şcolar curent, în 211 şcoli cu clasele I-IV, 202 cu clasele I-VIII şi patru şcoli private. Înscrierea copiilor în clasa I va fi realizată în funcţie de situaţia arondării străzilor din fiecare circumscripţie şcolară. Pot fi înscrişi, în limita locurilor disponibile, şi elevii care au domiciliul în afara circumscripţiei şcolare, cu aprobarea Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ, conform criteriilor stabilite prin Regulamentul de Ordine Interioară al unităţii de învăţământ.

Cele mai căutate şcoli sunt în centru

Profitând de faptul că votul „pentru” al CA al şcolilor mai bine cotate  poate permite înscrierea copiilor din alte zone ale oraşului, şcolile cele mai căutate – cele din centrul Târgu-Mureşului - au primit solicitări de înscriere încă de la începutul anului. Părinţii profită şi de faptul că în centrul oraşului nu locuiesc foarte multe familii cu copii de vârsta ciclului primar, astfel că şansele ocupării unui loc în clasa întâi la Colegiul Unirea sau la Gimnaziul Europa, cresc substanţial. Gimnaziul Europava dispune de patru clase întâi, cu 25 de elevi fiecare, două la secţia română şi două la secţia maghiară. La Unirea, concurenţa este atât de mare încât până anul trecut era realizată o testare pentru intrarea în clasa întâi. „Vom avea, ca întotdeauna, două clase întâi, una pentru fiecare secţie. Performanţele şcolare şi accesibilitatea sunt principalele motive pentru care părinţii caută să-şi înscrie copiii la noi”, ne-a declarat Cristina Branea, directoarea Colegiului Naţional Unirea.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite