Târgu-Mureş:Asiguraţi-le copiilor un viitor sănătos, prin sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu începerea şcolii şi cu răcirea vremii, copiii vor petrece tot mai puţin timp în aer liber, făcând mişcare, şi tot mai mult în faţa calculatoarelor. Cluburile sportive din Târgu-Mureş organizează preselecţii atât la baschet, cât şi la fotbal, sporturi ideale pentru părinţii care nu vor copii sedentari.

Sportul este văzut de părinţi nu doar ca o şansă pentru copiii talentaţi să ajungă nume mari şi să-şi lase amprenta în evoluţiile marilor echipe, ci şi ca o garanţie a dezvoltării sănătoase a celor mici într-o lume cucerită din ce în ce mai tare de calculator şi sedentarism. Cluburile Gladius (baschet n.r.) şi FCM Târgu-Mureş au decis să îşi mărească aria de selecţie sportivă cu tinere talente din oraş, dar şi să le ofere copiilor posibilitatea practicării unui sport în paralel cu studiile şcolare.

Viitori fotbalişti

Centrul de copii şi juniori al FC Municipal Târgu-Mureş organizează o selecţie pentru copiii născuţi între anii 2000 şi 2005, deci elevi în cadrul ciclului primar. Cei interesaţi sunt aşteptaţi în fiecare vineri, începând din 17 septembrie, la ora 14.00 pe terenul de fotbal din cartierul Mureşeni (str. Dezrobirii, nr. 100 n.r.). Preselecţia va avea loc timp de şase săptămâni, iar prin aceasta, clubul mureşean încearcă să îşi completeze grupele de copii şi juniori cu viitori fotbalişti din pepiniera locală. Părinţii care îşi vor duce copiii la preselecţii trebuie să aibă asupra lor echipamentul sportival copiilor şi să posede o adeverinţă, din partea medicului de familie, care să ateste faptul că cei mici sunt apţi medical pentru practicarea sportului de performanţă.

Baschet pentru copii

CS Gladius Târgu-Mureş organizează o selecţie de baieţi cu vârste între 7 şi14 ani  şi fete cu vârste între 11 şi 14 ani, care visează să joace într-o bună zi baschet de performanţă. Copiii vor fi selectaţi în diferite grupe, iar antrenamentele se vor desfăşura în fiecare dintre cele mai importante cartiere din oraş.

Într-o lume dominată de sedentarism, baschetul reprezintă o evadare. Vrem să le oferim copiilor şansa de a se distra, de a face sport şi chiar de a spera la performanţe pe plan sportiv. Părinţii au un rol deosebit de important pentru asta, deoarece ei îi responsabilizează pe copii şi au rolul de a-i determina să nu neglijeze şcoala cât timp se antrenează la noi”, ne-a declarat Bogdan Puşcaş, directorul clubului Gladius.

Cotizaţia lunară pentru copii este de 50 de lei, iar înscrierile se fac la numărul 0745 276.865. De antrenamentele micuţilor se vor ocupa Istvan Nagy, Szabolcs Antal şi Bogdan Puşcaş, tehnicieni cu o vastă experienţă în domeniul baschetului juvenil.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite