Târgu-Mureş: Aparatură modernă la Clinica de Oncologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clinica de Oncologie din Târgu-Mureş va beneficia de aparatură modernă, printru-un program de investiţii susţinut de Ministerul Sănătăţii.

Conducerea secţiei Clinice Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş a trimis deja la minister un necesar de aparatură, mai ales că cea folosită acum este mai veche de zece ani.

“Am primit o notă de la minister ca să trimitem necesarul de aparatură şi am pus acolo ce anume avem noi nevoie. Sunt practic echipamente noi, care ar fi necesar să le înlocuiască pe cele pe care le avem, pentru că sunt nişte planuri de tratament care sunt computerizate, lucrăm cu programe. Aparatele au venit la noi din 2000 şi după 11 ani un computer şi un program de computer este foarte lent, depăşit şi investim piese de schimb şi asistenţă tehnică”,
a declarat dr. Cornelia Togănel, şefa Clinicii de Oncologie, citată de Zi de Zi.

La Clinica de Oncologie se fac lunar circa 150 de internări, iar în ambulator se adresează zilnic în jur de 600 de pacienţi pentru tratament la chimioterapie şi circa o sută de pacienţi pentru radioterapie.

Ministerul Sănătăţii a lansat un program de investiţii pentru secţiile şi centrele de oncologie din ţară. Sumele alocate de minister vor depăşi 150 de milioane de lei.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite