Târgu-Mureş: Aparatură medicală şi reparaţii capitale la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a alocat în acest an spitalului un buget de peste 10 milioane de lei pentru investiţii. Unitatea medicală a demarat deja licitaţiile pentru reparaţiile unor secţii din spital, dar şi pentru achiziţionarea de aparatură medicală.

Ministerul Sănătăţii a prevăzut în bugetul din acest an suma de 10.096.000 de lei pentru lucrările de reparaţii capitale şi pentru dotarea cu aparatură merdicală de ultimă generaţie a Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă  din Târgu-Mureş.

Unitatea medicală  a demarat deja procedura de licitaţie pentru o serie de lucrări. Astfel, astăzi s-a desfăşurat licitaţia pentru reparaţia capitală a blocului operator din Secţia Obstetrică-Ginecologie, pentru care Ministerul Sănătăţii alocă 300.000 de lei.

„În reparaţii capitale vor intra şi blocurile operatorii ale secţiilor Chirurgie I şi II, Chirurgie Plastică şi Ortopedie. Aici licitaţiile s-au finaliza, iar de săptămâna viitoare vor începe lucrările. Urmează să se pregătească licitaţia pentru reparaţiile blocului operator al secţiei O.R.L.”, a precizat Lavinia Cosma, purtător de cuvânt al SCJU.   Valoarealucrărilor este de 1.235.000 de lei, iar potrivit conducerii spitalului, pacienţii nu vor avea de suferit pe durata acestora.

Tot din bugetul ministerului vor fi reabilitate secţiile A.T.I., Pediatrie, Laboratorul bactereologic , Laboratorul central, dar şi instalaţia de canalizare pentru apa pluvială a secţiei Medicală III.

Aparatură medicală performantă

Pacienţii care se vor adresa spitalului mureşean vor avea parte de investigaţii amănunţite şi asta deoarece secţiile unităţii medicale vor fi dotate cu aparatură de ultimă generaţie.  „Vor fi achiziţionate lămpi de operaţie, mese de operaţie, turnuri de chirurgie laparoscopică, electrocautere şi aşa mai departe . Pe fila de buget a Ministerului Sănătăţii este prevăzută şi achiziţia unui Computer Tomograf, dar am cerut o suplimentare a acestei sume pentru că medicii care îl folosesc doresc un aparat mai performat”, a precizat Florin Gomotârceanu, managerul SCJU.

În prezent, reprezentaţii spitalului pregătesc  deja documentaţia pentru licitaţia de aparatură medicală. Ministerul Sănătăţii a prevăzut în buget şi finanţarea lucrărilor de reparaţii la noua clădire UPU SMURD. „Aici lucrările sunt avansate şi vor fi finalizate la sfârşitul lunii august a acestui an. Va fi una din unităţile cele mai performate la nivel naţional”, a mai spus managerul spitalului.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite