Târgu-Mureş:Aparat miraculos pentru salvarea vederii copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii care au probleme de vedere au o şansă în plus de a le fi descoperite şi tratate din timp deficienţele.

Un nou aparat „miraculous“ care depistează oricefel de afecţiuni şi malformaţii ale ochilor se găseşte de acum şi la Târgu-Mureş.
Aparatul este de ultimă generaţie şi este special conceput pentru copii mici. În câteva minute, fără anestezie, durere sau picături pentru dilatarea pupilei, aparatul înregistreză orice afecţiune care ar duce, în timp, la probleme grave de vedere. Mai mult, cu ajutorul acestui aparat pot fi depistate şi afecţiuni neurologice.

Consultaţie nedureroasă

Investiţia de câteva mii de euro a fost facută de un medic oftalmolog , după ce, în urma consultaţiilor obişnuite de la cabinet, a depistat zeci de copii care sufereau de diverse afecţiuni ale ochilor. „Aparatul ajută la depistarea timpurie a problemelor de vedere. Dacă acestea nu sunt detectate şi tratate la o vârstă fragedă vor genera probleme de vedere permanente, iremediabile. În medie, unul din cinci copii are un defect de vedere nedepistat până la 4 ani, iar după această vârstă, unele afecţiuni se remediază mult mai greu sau aproape deloc“, a spus dr. Dacia Hâncu.

Determinarea cu aparatul se face cu lumina infraroşie proiectată prin pupilă şi reflectată înapoi, o metodă neagresivă şi de mare precizie în stabilirea diagnosticului.
 Până acum, la Târgu Mureş au trecut prin faţa acestui aparat mai mult de 200 de copii din judeţele Mureş, Bistriţa, Alba, Sibiu, Hunedoara, Harghita, Covasna si Braşov.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite