Târgu-Mureş:Andrei Szekely pregăteşte distracţia la studii în Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul DJ mureşean are un palmares impresionant, iar în prezent învaţă de la olandezi cum să întreţină o atmosferă electrizantă. Andrei pare la prima vedere un tânăr obişnuit din Târgu-Mureş, însă pasiunea pentru muzica electronică îl deosebeşte de cei de vârsta lui.

„Când eram mic, muzica era o parte a vieţii mele, ca pentru oricare copil. Ascultam tot ce era mai în vogă la radio sau la televizor, până când mi-am dat seama că sunetele muzicale îmi pot oferi senzaţii unice. A fost un moment de revelaţie, care m-a ajutat să-mi urmez destinul”, spune tânărul. În urmă cu 4 ani, alături de câţiva prieteni care împărţeau aceeaşi pasiune, Andrei a pus bazele primelor sale mixuri create cu ajutorul unor programe pe calculator.

Primul mix, în Sovata

După o scurtă perioadă  de training alături de un DJ mureşean retras din activitate, care i-a deschis calea spre aparatură tipică oricărui DJ care se respectă, băiatul a fost invitat să mixeze într-un club mureşean, la Sovata. „Prima data când am pus muzică într-un club a fost în Sovata, la Club Hollywood, în 2008, unde am pus muzică mai underground şi mai melodică, stil pe care în mare masură l-am păstrat până astăzi. Ţin minte că eram emoţionat, dar odată ce m-am conectat la pupitrul de DJ nu mi-am mai ridicat ochii de acolo şi 2 ore au trecut de parcă ar fi fost 2 minute”, povesteşte Andrei. În câteva luni băiatul a ajuns să mixeze ritmuri de electro şi house în mai toate cluburile mureşene şi chiar să pătrundă în lumea clubbing-ului bucureştean, în special datorită producţiilor proprii.

Studii la Haga

După terminarea liceului, mureşeanul a ajuns să înveţe la o cunoscută şcoală  de media din Olanda, iar acest pas l-a ajutat să îşi lărgească orizonturiloe muzicale. „Totul mi se părea ciudat, eram singur într-o altă lume. Cu timpul mi-am făcut prieteni şi am început să-mi caut o agenţie care să mă reprezinte. Aşa am dat peste cei de la Refill DJ Booking, o agenţie dornică să colaboreze cu mine. Nu a durat mult până la primele petreceri şi am obţinut un post ca DJ o data la două săptămâni în Cafe Lust, din Utrecht”, afirmă Andrei.

Producător de succes

Mureşeanul a produs până  în prezent 30 de piese la diverse case de discuri. „Aş menţiona aici „Not Another Yesterday” cu Allan O`Marshall, care a fost prezentată în emisiunea lui DJ Tiesto “Club Life”, dar şi “Teachings”, care a fost prima mea piesă intrată în top 100 Beatport. Îmi propun să îmi creez un cerc de cunoştinţe în Olanda, pentru că simt că acolo trebuie să mă ridic muzical vorbind, dar şi să mixez muzică pentru publicul de acolo”, spune Andrei Szekely.

Profil

Născut

13 octombrie 1990, în Târgu-Mureş

Activitate

Student, DJ

Educaţie

INHolland Hogeschool, profil Media & Entertainment, Haga, Olanda

Stare civilă

Necăsătorit

Ce-i place

„Îmi plac foarte mult natura, soarele şi liniştea. Evident, timpul petrecut alături de prieteni şi de cei dragi este foarte important pentru mine. Îmi place marea, îmi place să şofez şi îmi place să joc câte o partidă de poker din când în când”, spune mureşeanul.

Ce nu-i place

„Nu îmi plac persoanele care fac din minciună un obicei şi nu suport ipocrizia oamenilor. Încerc să mă feresc de stres şi de compromisuri. Ca DJ, pot spune că nu îmi place muzica lipsită de mesaj, pentru că nu îi văd rostul”, recunoaşte Andrei.

Întrebări şi răspunsuri

Există o diferenţă mare între DJ-ii mureşeni şi cei din afara ţării?

A.S.: Nu aş putea spune că există un tipar al DJ-ilor mureşeni sau un tipar al DJ-ilor din alte zone, căci peste tot se întâlnesc stiluri şi gusturi diferite. Cred că sunt câţiva DJ mureşeni care ar putea avea un cuvant de spus în această industrie, deşi acum sunt foarte multe nume.

Cum vezi tu viitorul muzicii?

A.S.: Cred că suntem aproape de o revoluţie muzicală pentru că albumele sau cd-urile nu se mai cumpără, pe muzică lumea nu prea mai dă bani odată cu apariţia internetului, astfel că trebuie să apară ceva nou.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite