Târgu-Mureş: Alunecările de teren ameninţă peste 100 de sighişoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de sighişoreni, care locuiesc în 22 de case situate pe malul stâng al pârăului Şaeş riscă să rămână fără locuinţe din cauza alunecărilor de teren care au loc în zonă.

Alunecările de teren de pe malul stâng al pârâului Şaeş, în defileul artificial dintre Dealul Cetăţii şi Dealul Stejeriş au început acum câştiva ani şi se agravează o dată cu ploile abundente. Până în prezent patru case au fost distruse deja, iar alte 22 de imobile, în care locuiesc circa 100 de sighişoreni, sunt în pericol.

"Există riscul ca malul să se rupă şi să blocheze cursul pârâului Şaeş şi, ca o consecinţă, un întreg cartier din municipiul Sighişoara, să fie inundat. Deoarece Consiliul Local Sighişoara nu dispune de fonduri pentru a finanţa un studiu care să-l completeze pe cel al Direcţei Apelor Mureş, şi care să detemine cauza exactă a alunecării de teren, prefectul, Marius Paşcan, a cerut Consiliului Judeţean să găsescă o formulă pentru a finanţa acest studiu esenţial pentru Sighişoara", a precizat Cristina Manoilă, purtător de cuvânt al Instituţiei Prefectului Mureş.

Potrivit acesteia, prefectul Marius Paşcan va participa la şedinţa de Consiliu Judeţean de săptămâna viitoare pentru a le explica consilierilor cât de gravă este situaţia de la Sighişoara şi că trebuie să găsescă fonduri pentru realizarea studiului în cauză. De altfel, astfel de demersuri vor fi îndreptate şi către Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Ministerul Mediului şi Pădurilor.

"Instituţia Prefectului va elabora un proiect de hotărâre de guvern prin care va solicita fonduri pentru efectuarea lucrărilor care să stopeze alunecarea de teren de la Sighişoara", a mai precizat Cristian Manoilă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite