Târgu-Mureş: Ajutaţi-o pe Florina să nu ajungă în scaun cu rotile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deformarea coloanei se agravează pe zi ce trece
Deformarea coloanei se agravează pe zi ce trece

O tânără de 27 de ani din Cristeşti are nevoie de 8.000 de euro pentru o operaţie pe coloana vertebrală. Mureşenii cu suflet mare sunt rugaţi să ajute o tânără mureşeancă, ce îşi doreşte enorm să poată lucra din nou şi să nu devină o povară pentru familie.

Cei mai mulţi dintre noi nu ne dăm seama cât de importantă ne este sănătatea decât atunci când suntem loviţi de o boală cruntă. Printr-o astfel de situaţie trece şi Florina Stan, o tânără de 27 de ani din localitatea mureşeană Cristeşti.

Necazurile ei au început la vârsta de 15 ani, când au  apărut prima dată problemele la coloana vertebrală. „Eram la liceu şi simţeam că obosesc repede şi mă durea foarte tare spatele. Am fost la medic, mi-au făcut tot felul de analize, iar în final mi-au pus diagnosticul de cifoscolioză dorsolombară şi mi-au dat un corset special, care ar fi trebuit să oprească evoluţia bolii”, spune tânăra.

Dorinţa de-a munci

În timpul liceului, când alţi tineri ieşeau în oraş sau prin discoteci, Florina Stan era nevoită să stea acasă, „încorsetată”, dar cu speranţa că boala nu se va agrava şi că pe viitor va putea urma o facultate şi va avea un loc de muncă. Realitatea a fost însă alta.

Deformaţia coloanei vertebrale s-a agravat, deşi purtam corsetul special. Eu însă n-am acceptat ideea şi mergeam la cursuri choar dacă mă durea spatele. Eram elevă la Liceul Agricol, studiam Protecţia Plantelor şi îmi plăcea foarte mult să fac practică în sere. Mi-aş fi dorit aşa de mult să lucrez în domeniu, dar efortul fizic era prea mare pentru mine”, spune cu amărăciune tânăra.

Chiar dacă durerile se agravau, Florina nu putea sta acasă. „Nu voiam să devin o povară pentru ai mei, aşa că m-am angajat ca şi casieră la un supermarket, unde am lucrat timp de doi ani”, spune fata. După desfinţarea magazinului însă nu şi-a mai găsit de lucru, iar coloana a început să i se deformeze şi mai tare.

Operaţia, singura soluţie

Florina a aflat recent de operaţiile pe care profesorul Mihai Jianu de la  Spitalul Clinic „Mihai Alexandrescu” din Bucureşti le face pentru a îndrepa coloana vertebrală, iar gândul că s-ar putea vindeca şi ea, a făcut-o din nou să spere la un viitor mai bun. Problema e că operaţia costă 8.000 de euro, bani pe care familia Stan nu-i are.

„Mi-e greu să ştiu că fiica mea are nevoie de ajutorul meu, iar eu nu i-l pot da. Sper ca alţi oameni cu suflet să-şi deschisă inima şi s-o ajute”, spune Floarea Stan, mama fetei, pensionară de boală. Medicii bucureşteni i-au spus tinerei că dacă operaţia nu va fi făcută în curând, riscă să ajungă într-un scaun cu rotile.

„Medicul mi-a spus că mă pot vindeca, dar dacă nu mă operez coloana mi se va deforma şi mai mult, îmi va fi afectată inima şi plămânii şi voi ajunge în scaun cu rotile”, spune cu teamă în ochi fata.

Cum o puteţi ajuta?
Cei care vor să o ajute pe Florina pot face donaţii în conturile deschise la Baca Transilvania: RO80BTRL02701201U86375XX  pentru lei şi  RO55BTRL02704201U86375XX pentru euro.  Până acum familia fetei a reuşit să strângă de la cunoscuţi doar circa 500 de lei.
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite