Târgu-Mureş: Agenţia şi Garda de Mediu Mureş criticate de Ministrul Mediului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Combinatul Chimic Azomureş a fost controlat la începutul acestui an
Combinatul Chimic Azomureş a fost controlat la începutul acestui an

Ministrul Mediului Laszlo Borbely a criticat astăzi conducerile Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş şi a Gărzii de Mediu deoarece au efectuat un control la Combinatul Chimic „Azomureş” în perioada în care societatea avea instalaţiile oprite.

Combinatul Chimic „Azomureş” a fost controlat la începutul acestei luni de o echipă de control formată din reprezentanţii Agenţieie pentru Protecţia Mediului Mureş, Gărzii de Mediu, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş şi a Direcţieie Apelor Mureş. Controlul a fost supervizat de reprezentanţii Agenţiei Regionale de Protecţia Mediul din Sibiu, dar nu au fost descoperite nereguli.

"Colegii de la Agenţie şi Garda de Mediu au venit în ianuarie într-un control la Târgu-Mureş, chiar atunci când instalaţiile societăţii erau oprite. Când i-am întrebat au spus ca aveau aceeaşi zi prevăzută în planul de control. Au constatat bineînţeles, că nu se poluează ", a spus ministrul Borbely.

Combinatul Chimic  Azomureş deţine autorizaţia integrată de mediu nr. SB 84/2007, cu valabilitate până în 3decembri 2015. Controlul efectuat în luna decembrie de organismele abilitate viza verificarea conformării instalaţiilor cu obligaţiile prevăzute în autorizaţia integrată de mediu.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite