Târgu-Mureş:Portret-Adrian Movilă a filmat peste 200 de nunţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşeanul Adrian Movilă filmeză nunţi şi diverse evenimente mondene, dar visează să devină regizor de film şi teatru. Adrian Movilă a fost mereu pasionat de film, iar întâmplarea a făcut ca acum cinci ani de zile să fie rugat de un prieten să filmeze o nuntă.

„La început era o provocare căreia nu credeam să-i pot face faţă, dar am reuşit cu brio. Când a văzut materialul filmat prietenul meu a fost foarte încântat, aşa că am decis să continui”, povesteşte Adrian Movilă. În decursul celor cinci ani de zile cât au trecut de atunci, Adrian Movilă a ajuns să filmeze nunţile a peste 200 de cupluri mureşene.

Imaginaţia bogată, elementul cheie

La fiecare filmare a unei nunţi sunt nişte reguli de care mureşeanul ţine cont. „Sunt câteva momente cheie în fiecare nuntă, ce trebuie filmate. Când filmez o nuntă încerc să fac un film din ea, să nu fie momente cronologice fixe. Sunt nunţi în care mirii îmi spun din start ce vor să facă, dar am avut şi nunţi mai nonconformiste, unde tinerii însurăţei mi-au lăsat mână liberă şi atunci îmi las imaginaţia să curgă. Fiecare nuntă o fac cât mai personalizată pentru miri. Ca un secret al meseriei, mie îmi place să folosesc pe înregistrare multe pasaje muzicale, adaptate specificului mirilor”, mărturiseşte Adrian Movilă. Printre nunţile mai nonconformiste de care mureşeanul îşi aduce aminte cu plăcere e cea la care a filmat o bătaie cu frişcă. „Mirele acelei nunţi era bucureştean şi ave numeroşi invitaţi de acolo. Am observat că cei din sud se ştiu distra mai bine decât ardelenii, care sunt în general mai cuminţi”, spune mureşeanul.

Filmul, marea pasiune
Pe lângă nunţi, Adrian Movilă are în palmares şi un film documentar despre tradiţiile unor comune din judeţul  Braşov. „Momentan lucrez la al doilea film, de data aceasta un scurt metraj despre o poveste de dragoste. Filmările au început în acest an, deocamdată sunt cinci actori în distribuţie, dar poate vor creşte în funcţie de finalul filmului. După ce va fi gata îl voi include în Festivalul de Scurt Metraje ALTER-NATIVE”, mărturiseşte mureşeanul. Adrian Movilă doreşte ca de anul viitor să se înscrie la cursurile de regie ale Universităţii de Artă Teatrală din Târgu-Mureş. „Eu sunt un autodidact, am învăţat singur să filmez, dar mi-ar plăcea să urmez cursuri de specialitate în domeniu, pentru a putea  afla mai multe detalii despre diferite tehnici de filmare”, povesteşte mureşeanul. Pe lângă film şi nunţi, Adrian Movilă filmează şi evenimente mondene, cea mai recentă filmare realizată fiind un show de coafură şi make-up artistic organizat într-un club mureşean.


Întrebări şi răspunsuri:
Ce urmăreşti atunci când vizionezi un film?
Nu mai văd filmele ca simplu cinfeil, acum mă uit la lumini, la încadrarea în cadru a portrtelor, urmăresc detaliile tehnice. Mereu am păreri critice când vine vorba de filme, îmi plac mai ales cele ale lui Quentin Tarantino, care oferă o poveste de viaţă.

Care e secretul celei mai bune şedinţe foto-video pentru un cuplu?
Relaxarea e cheia succesului. Însă suntem mereu în contratimp, iar sugestia mea ar fi ca viitorul cuplu să-şi rezerve o zi specială dedicată albumului foto-video, pentru a fi complet relaxaţi. Eu am norocul că dispun alături de colegul meu forograf de un studio foto, unde putem realiza aceste şedinţe.

Ce-i place:

Îi place filmul, muzica, sportul, dar din păcate nu am timp de el. Visul meu era să-mi fac o trupă de rock, dar am luat-o pe alt drum. Apreciez naturaleţea, oamenii cu personalitate. Sunt pasionat de psihologie. Iubesc animalele şi îmi place să călătoresc. Apreciez punctualitatea. Mă relaxez atunci când conduc prin ploaie. Iubesc iarna şi Sărbătorile de Iarnă.

Ce nu-i place:

Nu-mi plac oamenii cu multe feţe, lipsiţi de naturaleţe şi spontaneitate. Nu apreciez persoanele cu care nu poţi discuta sincer. Nu-mi place că nu sunt punctual, dar încerc să remediez asta. Nu-mi plac pastele. Nu-mi plac oamenii pesimişti.

Profil:

Data naşterii: 16 decembrie 1975 la Târgu-Mureş
Studii: Liceul Electromureş, profil Electrotehnică
Profesie: Reprezentant medical, cameraman la nunţi
Stare civilă: căsătorit, o fetiţă de opt ani
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite