Târgu-Mureş: Acuzat de dare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul unei societăţi este acuzat de dare de mită
Directorul unei societăţi este acuzat de dare de mită

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Kovacs Agnes, director al societăţii ALPINE BAU GmbH, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: în perioada aprilie-mai 2009, inculpata Kovacs Agnes, director al societăţii ALPINE BAU GmbH, împreună cu un denunţător şi cu numitul Szabó László, director al aceleiaşi societăţi comerciale, a promis lui Tăutu Ioan că-i va da suma de 50.000 euro pentru a aviza unele lucrări efectuate precum şi unele neefectuate şi pentru a certifica plăţile datorate societăţii ALPINE BAU GmbH de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (M.D.L.P.L.). Ulterior, în perioada august - septembrie 2009, împreună cu Szabó László, Kovacs Agnes i-a dat lui Tăutu Ioan suma de 10.000 de euro. M.D.L.P.L. desemnase firma de consultanţă reprezentată de Tăutu Ioan să supravegheze efectuarea lucrărilor de construcţie şi să certifice plăţile datorate contractorului în cadrul executării proiectului intitulat „Reabilitare drumuri urbane în staţiunea Balneoclimaterică Sovata" (proiect finanţat din fonduri PHARE), persoanele de la care Tăutu Ioan a primit mita fiind reprezentanţii unor societăţi comerciale care au contractat (ALPINE BAU GmbH), respectiv subcontractat efectuarea acestor lucrări (firma reprezentată de denunţător).
În acelaşi context, respectiv acela de a pretinde şi a primi sume de bani cu titlu de mită în scopul descris mai sus, Tăutu Ioan a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv în alte două dosare penale, alături de reprezentanţii legali ai societăţilor comerciale care contractaseră lucrările respective. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Mureş.

În această etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, s-a finalizat ancheta penală şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite