Târgu-Mureş:A început înscrierea la Universitatea Dimitrie Cantemir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a început a doua sesiune (de toamnă n.r.) de înscriere la cele patru facultăţi din cadrul Universităţii Dimitrie Cantemir din Târgu-Mureş.

Până în data de 30 septembrie, între orele 10.00 şi 18.00, la campusul de pe strada Bodoni Sandor candidaţii îşi pot depune dosarele, urmând ca admiterea să se realizeze pe baza unui interviu individual. Oferta educaţională pentru anul universitar 2010-2011 cuprinde cursuri de patru ani la Facultatea de Drept (cu ofertă de masterat pe durată de un an n.r.), plus cursuri de trei ani la Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Geografie şi la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, cu masterat de doi ani pentru fiecare în parte.

Avem disponibile 1.000 de locuri pentru studenţi, în conformitate cu Ministerul Educaţiei, iar noi sperăm ca la finalul termenului pentru înscrieri să fie ocupate 80% dintre acestea”, ne-a declarat Opelsz Helen, de la departamentul înscrieri al UDC.

Actele necesare pentru inscriere constau în diploma de bacalaureat (în original n.r.) şi foaia matricolă (xerocopie n.r.), plus o adeverinţă eliberată de conducerea liceului absolvit pentru promoţia 2010, buletin/carte de identitate, certificat de naştere, certificat de căsătorie, plus o adeverinţă de la medicul de familie din care să rezulte starea de sănătate a candidatului.

Taxa de înscriere în anul şcolar 2010-2011 este de 60 de lei şi include contravaloarea documentelor necesare dosarului personal la înscriere şi înmatriculare, precum şi a carnetului şi legitimaţiei de student. Înmatricularea se face odată cu înscrierea, după susţinerea interviului şi implică achitarea primei rate din taxa de şcolarizare. În ceea ce priveşte taxele de şcolarizare, acestea sunt formate din 6 rate a câte 330 lei fiecare, valoarea acestora nefiind modificată din 1996.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite