Târgu Mureş: Încă o lună de teste gratis pentru auz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu Mureş: Încă o lună de teste gratis pentru auz
Târgu Mureş: Încă o lună de teste gratis pentru auz

Compania Audionova continuă campania de teste gratuite, în centrul oraşului. Pacienţii asiguraţi pot beneficia de o “subvenţie” de 919,11 lei pentru o proteză auditivă în limita fondurilor CJAS.

„Mai mult de jumătate dintre cei care au venit în primele două luni de campanie au fost depistaţi cu probleme de auz, unii dintre ei au ales să-şi achiziţioneze dispozitive de reabilitare auditivă”, ne-a declarat Dana Kulcsar, angajat al firmei Audionova.

În gamele de produse disponibile mureşenii pot găsi şi aparate rezistente la umezeală, dispozitive care cu ajutorul unui emiţător şi a unui transmiţător FM permit o înţelegere mai bună a vorbirii chiar şi în condiţii de zgomot, dar şi aparate pentru cei care suferă doar de acufene (ţiuitul urechilor, n.r.) sau aparate cu telecomandă.

Compania Audionova derulează campania de teste gratuite pentru educarea populaţiei asupra importanţei auzului şi a impactului social şi emoţional al pierderii acestuia. Testarea este gratuită atât pentru adulţi cât şi pentru copii. Ei vor fi testaţi în centrul teritorial Târgu Mureş, din Piaţa Trandafirilor nr. 23, iar eventualele probleme ale mureşenilor vor putea fi depistate la timp.

Pentru programare, pacienţii au la dispozitie numărul de telefon 0265/254529. Pacienţii vor fi consultaţi, iar dacă prezintă semne de boală ale urechii vor fi  orientaţi către un medic ORL-list care va decide dacă vor urma un tratament medicamentos, dacă sunt necesare intervenţii chirurgicale sau protezarea auditivă. Cei care au plătită la zi contribuţia către asigurările de sănătate îşi pot îmbunătăţi gratuit auzul. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Mureş plăteşte celor care au probleme cu auzul preţul pentru anumite aparate auditive.

După audiograma realizată la audiolog şi recomandarea unei proteze auditive pacientul va primi de la medicul ORL prescriea necesară şi va întocmi un dosar ce se depune la sediul CJAS din strada Aurel Filimon nr. 19. Aparatele auditive sunt intraauriculare şi retroauriculare, iar preţul lor diferă în funcţie de numărul de programe reglabile, serviciile incluse, accesoriile, performanţa circuitului şi alţi câţiva factori.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite