Târgu Mureş: Doi mistreţi au provocat daune materiale în valoare de 50.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu Mureş: Doi mistreţi au provocat daune materiale în valoare de 50.000 de lei
Târgu Mureş: Doi mistreţi au provocat daune materiale în valoare de 50.000 de lei

Un autotren condus de un şofer în vârstă de 30 de ani din Târgu Mureş a ars integral după ce acesta a încercat să evite doi porci mistreţi, care i-au tăiat ghinionistului calea şi s-a izbit de un pod

Autotrenul circula cu viteză regulamentară deplasându-se dinspre Târgu Mureş spre Miercurea Nirajului. La aproximativ 400 de metri de ieşirea din satul Lăureni doi porci mistreţ i-au tăiat  maşinii calea, astfel că în momentul în care şoferul a încercat să evite animalele, autotrenul a derapat şi s-a izbit frontal de un capăt de pod. În urma impactului frontal, la partea din faţă a autotrenului s-au produs avarii care au declanşat un incendiu la instalaţia electrică a maşinii, fapt constatat şi de specialiştii deplasaţi la faţa locului.

„Autoturismul a lut foc din cauza instalaţiei electrice, fapt constatat şi de către specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă(ISU). A fost avariat în proporţie de sută la sută, iar remorca autotrenului în proporţie de 25 la sută, prejudiciul situându-se în jurul cifrei de 50.000 de lei”, ne-a declarat Livia Popa, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş.

Animalele nu sunt de vină
Potrivit autorităţilor în domeniu, densitatea vânatului în zonă este în limitele normale, astfel încât faptul că animalele traversează drumurile este considerat un lucru obişnuit,  condiţii în care şoferilor li se recomandă mai multă prudenţă.

„Densitatea vânatului este normală. Animalele traversează străzile dimineaţa în special sau în amurg, când au activitate mai intensă şi nu se tem de lumina farurilor. Nu se impun nici un fel de măsuri din partea vânătorilor ci doar şoferii ar trebui să fie mai prudenţi, pot apărea animale din şanţ pe nepregătite”, ne-a spus Călin Puchianu, şef departament Vânătoare din cadrul Direcţiei Silvice Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite