Tăia copaci de capul lui, iar acum e cercetat de Poliție

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorul infracțiunii este cercetat de polițiști
Autorul infracțiunii este cercetat de polițiști

Polițiștii din localitatea mureșeană Deda s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea unei infracţiuni de tăiere a mai multor copaci din comuna Răstolița, fără autorizație.

Infracțiunea a avut loc pe drumul forestier Borzia, la aproximativ 3 kilometri de satul Borzia, unde există o exploatare forestieră a unei societăți din Remetea, județul Harghita. La faţa locului, la aproximativ 200 de metri amonte, pe pârâul Borzia, au fost găsite 22 de cioate de molid, de diferite diametre, 6 cioate de fag, de diferite diametre, toate tăiate nemarcat. În plus, lângă albia pârâului Borzia, au mai fost găsite 26 de cioate de fag şi paltin, de diferite diametre, tăiate nemarcat.
      
Materialul lemnos rezultat din comiterea infracţiunii se află acum în custodia Ocolului Silvic Răstoliţa (în total este vorba despre 30,419 de metri cubi de buştean). Valoarea prejudiciului este de 4.426,265 de lei.

Suspectul, O. Vasile, în vârstă de 61 de ani, din comuna Parva, județul Bistriţa-Năsăud, este cercetat de polițiști sub aspectul comiterii infracţiunii de ”tăiere fără drep de arbori” (art. 108 din Legea 46/2008).

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite