Târgu Mureş: Portret/Alexandru Bucur menţine în formă sute de mureşeni prin TaeBo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu Mureş: Portret/Alexandru Bucur menţine în formă sute de mureşeni prin TaeBo
Târgu Mureş: Portret/Alexandru Bucur menţine în formă sute de mureşeni prin TaeBo

Alexandru Bucur a creat programe de antrenament pentru târgumureşeni din patru cartiere. Sportul l-a ajutat să aibă o viaţă împlinită

“Este modul meu de a trăi”, spune mureşeanul despre sport. Şi într-adevăr sportul este dragostea sa de-o viaţă. Alexandru Bucur face karate de 28 de ani, şi treptat a ajuns la centura neagră 4 DAN.

“Am avut rezultate foarte bune atât personal cât şi din postura de conducător de club”, îşi aminteşte el. A descoperit TaeBo în urmă cu mai bine de opt ani la un stagiu de pregătire în Austria. “M-a prins foarte bine pentru că înglobează karate, dans şi muzică, asta îmi place cel mai mult. Şi familia este atrasă de TaeBo, soţia mă susţine, chiar studiază foarte mut şi am implicat-o în programele de pregătire. Este minunat când ai şi sprijinul familiei”, mai spune sportivul.

După ce a decis să pregătească categorii mai largi de public  prin TaeBo şi-a dat seama că tehnicile trebuie îmbunătăţite constant. “A fost foarte greu la început, lumea nu cunoştea Taebo, aveam săli închiriate pentru karate şi aşa am început cu elevii care îi aveam.Un mare sprijin mi-a acordat Feurdean Ioan”, rememorează Alexandru.  Acum împreună cu soţia sa Laura Bucur şi colegul şi prietenul Daniel Salcău au creat şi ţin antrenamente pentru pentru târgumureşeni din patru cartiere.


TaeBo, sportul pentru toţi

TaeBo este o combinaţie atractivă între aerobic, balet, karate, box, dans hip-hop şi antrenament cu greutăţi. Este amuzant, energizant şi eficient: într-o singură oră de lovit, fandat, intins şi sărit puteţi pierde de două ori mai multe calorii decât în aerobicul clasic. Printre rezultate se numără revitalizarea şi creşterea rezistenţei orgamismului, slăbirea prin arderea grasimilor, şi amplificarea mobilităţii articulaţiilor.

“Este benefic pentru circulaţia sangvină, îţi lucrează întreaga musculatură a corpului, stimulează producerea de endorfine (hormonul fericirii) şi este eliberator de stres. Mulţi oameni afirmă că după antrenament se simt plini de energie şi chef de viaţă!”, a mai explicat Alexandru Bucur. Cum decurge un antrenament? Pe parcursul a 50 de minute de rotiri şi aplecări de trunchi, balansări, stretching şi fandări realizate în seturi al căror număr creşte progresiv nu se ia pauză nicio secundă. “Pauza” dintre seturi presupune sărituri.

“Dacă însă ai multă energie şi simţi nevoia să o consumi atunci TaeBo este răspunsul la nevoile tale. Cei mai “leneşi” pot începe treptat cu jogging şi plimbari şi pot trece la TaeBo dupa ce dobândesc un minim de rezistenţă fizică”, a încheiat mureşeanul.

Intrebări şi răspunsuri

Ce proiecte mai ai?

Am înfiinţat Asociaţia Clubul Sportiv Hiza-Do prin care am încercat să atragem fonduri prin campania 2%. Dorim să amenajăm un spaţiu pentru oamenii obezi în vederea coordonării activităţii fizice, dirijării regimului alimentar şi pentru colaborarea cu servicii medico chirurgicale şi estetice.De asemenea vrem să dezvoltăm programe speciale pentru femei gravide şi copii.

Cum a apărut TaeBo?

Fenomenul TaeBo va implini în curând două decenii de existenţă, fiind pus la punct de instructorul "tae knwon do" Billy Blanks. Acesta a avut ingenioasa idee de a combina mişcările de arte marţiale specifice cu exerciţii cardio şi elemente din box.

Ce-i  place

Sportul mi-e şi hobby şi mod de viaţă. Muzica îmi place foarte mult, urmăresc şi  seleţionez melodii, la sală aduc şi pun în practică exerciţiile pe cele mai noi melodii din topuri. Lucrez împreună cu soţia mea şi împreună facem coregrafia pentru fiecare melodie.

Ce nu-i place

Nu-mi plac tinerii care nu sunt preocupaţi de aspectul lor fizic, nu se îngrijesc, avem deja probleme cu copiii care la doisprezece ani au alimentaţie nepotrivită şi sunt absorbiţi de calculator. Nu-mi place să fiu minţit sau să mint, nici să lovesc pe la spate.

PROFIL

Nume şi prenume
Alexandru Bucur

Data şi locul naşterii
22 oct 1969, Târgu Mureş

Studii
Facultatea de Drept la Univesitatea Petru Maior
Master consultanţă juridică şi management în afaceri
Master managementul resurselor umane

Activitate
Funcţionar public Penitenciarul Târgu Mureş
Antrenor karate
Instructor fitness

Stare civilă
Căsătorit, doi copii

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite