Tabără interculturală în localitatea mureşeană Sînvasii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Divers cu sprijinul Departamentului pentru Relaţii Interetnice derulează în cadrul programului "Diversitatea – O Şansă în Plus pentru Viitor" o tabără interculturală pentru elevi la Sînvasii, judeţul Mureş în perioada 6-12 august 2011.

În tabără participă 15 elevi şi 3 profesori însoţitori, membri ai celor 3 echipe câştigătoare a fazei naţionale a concursului "Diversitatea – O Şansă în Plus pentru Viitor" din 2010 (Timiş, Tulcea, Bihor) şi 5 elevi de etnie romă din judeţul Mureş. Elevii vor participa la activităţi teoretice şi creativ-artistice zilnic 6 ore sub îndrumarea consilierului cultural al Asociaţiei Divers, o voluntară din SUA, un îndrumător de creaţie manuală şi un profesor dans.


Programul cuprinde ateliere de sculptură, exerciţii de improvizaţie având ca temă diversitatea culturală şi etnică, vizită în comuna Adorjan cu parcurgerea unui traseu ecologic educaţional, vizionarea unor filme şi participarea la discuţii pe teme de diversitate sub îndrumarea unui lector din partea Asociaţiei Divers. De asemenea, au fost prevăzute în program spectacole de teatru playback, povestiri în jurul focului de tabăra şi alte activităţi care să le pună în valoare aptitudinile de promotori ai interculturalităţii în rândul tinerilor.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite