Sute de mureşeni se vor distra la Balul Însuraţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul, ajuns la ediţia a patra, este dedicat tradiţiilor populare româneşti. Toţi participanţii vor purta costume populare româneşti tipice zonelor geografice din care provin.

Câteva sute de cupluri din toată ţara vor participa în acest sfârşit de săptămână la cel mai mare Bal al Însuraţilor organizat în România. Sala de bal din cadrul complexului Gliga Companies din Reghin va găzdui cea de-a patra ediţie a manifestării, unde portul popular va fi ţinuta obligatorie pentru cei peste 900 de participanţi înscrişi, care provin din Reghin, Valea Mureşului, Valea Gurghiului, Valea Beicii, Târgu-Mureş, Sovata, Târgovişte, Bistriţa, Baia Mare şi Bucureşti. Sâmbătă, de la ora 18.00, respectiv duminică, de la ora 14.00, cuplurile de toate vârstele care s-au înscris la Bal vor încinge o petrecere cum nu vede Mureşul decât o dată pe an.

Tradiţiile în prim plan

Evenimentul este un bun prilej pentru românii din toată ţara, dar mai ales pentru cei din Mureş, să îşi demonstreze fidelitatea faţă de cultura populară. În fapt, este o manifestare în care se dansează de dimineaţa până seara şi în care distracţia e la ea acasă.

Programul Balului cuprinde concursuri de dans popular şi concerte de muzică ale artistei populare Maria Crişan din Sânmihai. În plus, în cadrul Balului Însuraţilor vor avea loc expoziţii cu vânzare de costume populare aduse de femeile din zonă, care vor şi coase la faţa locului cu această ocazie, expoziţia de cutii sau lăzi de zestre, expoziţia de fotografie veche din regiuni folclorice diferite şi de icoane pe sticlă, semnate de artistul iconar Elena Costinaş. Petrecăreţii vor putea servi mâncăruri tradiţionale, precum prăjitura de mere, prăjitura de mălai sau nelipsitele sarmale ardeleneşti.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite