Surpriză în cazul mafiei lemnului. Inculpaţii lăsaţi în libertate.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inculpaţii acuzaţi de exploatare ilegală a lemnului au fost lăsaţi în libertate foto arhivă
Inculpaţii acuzaţi de exploatare ilegală a lemnului au fost lăsaţi în libertate foto arhivă

Surpriză în cazul dosarului în care sunt cercetate 13 pesroane implicate în exploatarea, prelucrarea şi comercializarea ilegală a lemnului. Cei cinci inculpaţi pentru care procurorii DIICOT Târgu-Mureş au cerut arestarea preventivă, au fost lăsaţi de judecători în libertate.

Decizia judecătorilor a fost dată azi noapte, iar magistraţii au respins propunerea DIICOT.  "Tribunalul Mureş a respins propunerea de arestare preventivă formulată de D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Mureş  faţă de inculpaţii D.I.,M.F.G.,P.A.,P.R.,T.C.C., cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire şi aderare la grup infracţional organizat, evaziune fiscală, complicitate la fals intelectual, luare de mită, şi a dispus luarea măsurii obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile", a precizat judecătorul Sonia Deaconescu, preşedintele Tribunalului Mureş.

În dosarul instrumentat de procurorii DIICOT sunt cercetate un număr de 13 persoane implicate în constituirea, aderarea şi sprijinirea unui grup infracţional organizat specializat în activităţi ilegale de exploatare, prelucrare şi comercializare a materialului lemnos, precum şi activităţi infracţionale pe linie economică, în sensul evaziunii fiscale (în valoare aprox. de 6983248 RON), a spălării de bani (în valoare aprox. de 2.546178 RON) şi a înşelăciunilor (în valoare aprox. de 244.255 RON) , toate cu prejudicii deosebit de grave.

Alături de aceste acuze, persoanele respective sunt cercetate şi pentru infracţiuni de corupţie sau asimilate acestora (dare /luare de mită în valoare aprox. de 606.250 RON precum şi două autoturisme Mercedes SLK şi respectiv Toyota , cu valoare de catalog  însumată de 55.697 Euro).

Un număr de 11 persoane au fost aduse cu „mandat de aducere” la sediul DIICOT Târgu-Mureş unde au fost audiate. Faţă de un număr de 6 persoane afost pusă în mişcare acţiunea penală, fiind reţinute. Faţă de restul persoanelor a fost luată măsura preventivă a „Obligării de a nu părăsi ţara”.

Potrivit procurorilor din aceste persoane un număr de 5 inculpaţi îndeplineau funcţii de conducere sau de control în cadrul ocoalelor silvice din zona judeţelor  Harghita şi Mureş, precum şi în cadrul I.T.R.S.V. Braşov.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite