Târgu-Mureş: Superpatinoarul, superţeapa anului 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Superpatinoarul, superţeapa anului 2009
Târgu-Mureş: Superpatinoarul, superţeapa anului 2009

Patinoarul din Parcul Municipal nu va putea fi folosit nici în această iarnă. Nimeni nu lucrează la complexul multifuncţional, investiţie a Ministerului Tineretului şi Sportului, deşi trebuia terminat de sărbători.

Complexul multifuncţional ce trebuie realizat în Parcul Sportiv Municipal, pe locul fostului pationar artifical în aer liber, este părăsit. După ce mureşenii n-au mai putut patina în 2008, nu o vor face nici în 2009, şi poate nici în 2010, deşi lucrările au avut prim termen de finalizare vara acestui an, iar acum cel oficial este luna decembrie 2009.

Conform directorului Clubului Sportiv Mureşul, Horaţiu Cioloboc, până acum aici s-au cheltuit 20 de milioane de lei. “Din păcate nu vom putea respecta termenul prevăzut în contractul de realizare a lucrărilor, frecvenţa banilor şi plăţilor n-a fost totdeauna corelată cu grafil de execuţie a lucrărilor. Deocamdată cei trei constructori Kesz, Ecoterm şi Izorep lucrează la cote de avarie, mai sunt necesare 6 milioane de lei pentru a încheia prima fază”, a explicat Cioloboc.

Dacă s-ar debloca acum finanţarea cele trei firme au estimat că prin suplimentarea forţei de muncă ar putea realiza până la finele lunii decembrie lucrările prevăute în primul contract.

Alţi bani, altă distracţie

Imobilul ipotetic terminat ar mai avea nevoie însă de dotări şi sistematizare, partea a doua a proiectului, fiind obiectul unui al doilea contract, în prima parte nefiind incluse sistemul de protecţie a gheţii (necesar pentru organizarea competiţiilor din alte ramuri sportive, concerte expoziţii, etc, n.r.), mantinela, tabele electronice, scaune, dotările pentru vestiare, etc.

Tot în partea a doua ar trebui realizat noul sediu al CS Mureşul undeva la etajul II al imobilului, amenajarăle exterioare, căi de acces, parcare, sisteme de acces pentru public controlate electronic, etc.

Conform precizărilor directorului CS Mureşul, estimarea pentru toate acestea este de 2 milioane euro. “Doar partea de instalaţie electrică Trafo ar costa 1.2 milioane lei”, explică Cioloboc.

Acesta a mai precizat că din cauza crizei financiare suprapusă cu cea politică deciziile sunt blocate. “Se tot schimbă responsabilii din minister, cei noi vor detalii despre investiţia de la Târgu Mureş, trimitem dosare, vin alţii, cer din nou rapoarte, şi tot aşa. Situaţia pationoarului e precum cea din conducere”, a sintetizat directorul.


“Vise unice” la nivel internaţional
 
Mureşenii aşteaptă un pationar acoperit cu sistem de climatizare ce permite utilizarea întregul an. În incintă ar putea fi organizate şi  competiţii din 11 ramuri sportive  sau chiar concerte. “Proiectul este unic în Europa de est, şi de interes naţional. Sper să nu se ajungă în faza de conservare, costurile ar fi pe la 15-20%, bani aruncaţi”, a mai declarat Cioloboc.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite