Târgu-Mureş: Superpatinoarul, gata de sărbători. Cine-l preia?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Superpatinoarul, gata de sărbători. Cine-l preia?
Târgu-Mureş: Superpatinoarul, gata de sărbători. Cine-l preia?

Noul termen de finalizare pentru complexul multifuncţional ce va înlocui patinoarul este luna decembrie. Primăria vrea să preia şi această investiţie şi are de rezolvat problema stadionului.

Actualul ministru al Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga, fostul ministru de profil, Borbley Laszlo, şi primarul Dorin Florea au inspectat ieri lucrările la viitorul patinoar – complex multifunţional. După ce iniţial termenul de finalizare fusese anunţat pentru această lună, acesta a fost devansat pentru luna decembrie. Oficialii au discutat despre continuarea finanţării pentru proiect şi perspectivele de utilizare a investiţiei, aflate în vecinătatea actualei Săli Polivalente şi a stadionului municipal.

Primarul Dorin Florea a cerut predarea către administraţia locală a tututor obiectivelor din Parcul Sportiv Municipal. Reamintim că deocamdată stadionul a fost trecut în administrarea Clubului Sportiv Mureşul, iar zona nu are un plan integrat de dezvoltare.

Ce aşteaptă mureşenii


La finalul lucrărilor pe actualul amplasament aflat în proprietatea statului român şi adminstrarea Agenţiei Naţionale pentru Sport, va fi realizat un pationar acoperit, suprafaţa desfăşurată a proiectului fiind de aproximativ 3.600 mp. Ca noutate absolută pentru România complexul va avea un sistem de climatizare care va permite ca în restul incintei temperatura ambientală să fie una normală.

De asemenea instalaţiile noi vor permite funcţionarea pationarului pe tot timpul anului. În plus tehologia folosită la realizarea suprafeţei va permite ca în termene de 24 sau maxim 48 de ore aceasta să fie transformată în aşa fel încât în incintă să poată fi organizate şi alte competiţii de baschet, handbal, gimnastică, etc sau chiar concerte. Pationarul va avea  1.800 - 2.000 de locuri, 8 vestiare cu grupuri sanitare proprii, şi va putea găzdui competiţii internaţionale pentru 11 ramuri sportive. “Eu vreau tot ce-i aici să treacă la Primărie, pentru că e o garanţie că nu se fac învârteli”, a declarat primarul Dorin Florea. “Absolut. Trebuie finalizat şi transferat Primăriei”, a confirmat Vasile Blaga.

Proiectul a fost sprijint şi de la nivel central datorită învecinării cu actuala Sala Polivalentă ce va fi folosită ca sală de încălzire şi antrenament, şi datorită existenţei Aeroportului Transilvania, cumul de factori ce ar trebui să facă Târgu Mureşul gazda perfectă a competiţiilor internaţionale ce se doresc organizate în România.  “Va fi nu doar o premieră pentru România, ci şi pentru Europa de Est”, a declarat fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Locuinţei. Investiţia totală pentru complex este de 21 milioane euro.


Cine e constructorul

 S.C. KESZ S.R.L, firma câştigătoare a licitaţiei de construcţie, face parte din KESZ GROUP, una din cele mai mari societăţi comerciale prezenta pe piaţa construcţiilor şi a materialelor de construcţii din Europa Centrală şi de Est, cu sediul central în Ungaria. S.C. KESZ S.R.L., înfiinţată în iunie 2001, se bazează pe întreaga experienţă acumulată de firma mamă de-alungul celor 25 de ani de activitate.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite