Târgu-Mureş: Supermarketuri noi, pe când preţuri mai mici?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Supermarketuri noi, pe când preţuri mai mici?
Târgu-Mureş: Supermarketuri noi, pe când preţuri mai mici?

Zece supermarketuri Darina, unul al Profi şi unul al Interex, şi  hypermarketul Kaufland, îşi dispută clienţii ce ies din oraş spre real şi Auchan. Gupul Darina va mai investi în vreme de criză într-o clădire cu spaţii comerciale şi locuinţe, pe strada Gheorghe Doja.

Proprietarul lanţului Darina, omul de afaceri Aurel Baciu, a primit avizul Consiliului Local pentru documentaţia necesară construirii unei clădiri multifuncţionale cu spaţii comerciale şi locuinţe. Noua investiţie Darina va fi situată pe strada Gheorghe Doja, nr. 140 - 142. Conform Serviciului Urbanism al Primăriei Târgu Mureş, pe un teren în suprafaţă totală de 962 mp va fi realizat un imobil în regim de înălţime parter, două etaje şi mansardă, cu acces auto şi pietonal realizat din strada Gheorghe Doja printr-un gang, şi un număr de şapte locuri de parcare.


Darina a finalizat în această lună al zecelea supermarket al reţelei, în cartierul Unirii, magazin ce are în componenţă şi un raion de rechizite şi menaj. Grupul Darina este principalul jucător pe segmentul supermarketurilor din oraş, fiind singurul lanţ local ce concurează hypermarketurile real (situat la ieşirea spre Sighişoara, n.r. ),  Auchan (poziţionat în European Retail Park, ieşirea spre Cluj, n.r.), şi Kaufland (singurul hypermarket situat în interiorul oraşului, zona gării, n.r.), prin strategia de a deschide magazine în toate cartierele. Grupul Darina este activ din 1994, şi mai are în portofoliu un motel cu restaurant şi complex de agrement în Ungheni, precum şi un hotel cu restaurant în Târgu Mureş, pe strada Gheorghe Doja, colţ cu Bega.

Variante pentru cumpărături în oraş

Reţeaua Profi are un supermarket în Târgu Mureş, cu suprafaţă de vânzare de 480 mp, în cartierul Tudor Vladimirescu, zona blocurilor ANL. Aproape vizavi, în spatele complexului MBO City, funcţionează şi supermarketul Interex, deschis în 7 aprilie 2009, în locul SPAR. Supermarketul Interex este primul centru comercial din judeţul  al operatorului francez de retail, realizat după o investiţie de 1 milion de euro. În următorii patru ani, compania franceză Groupement des Mousquetaires, de care aparţine Interex, şi-a propus să deschidă 40 de supermarketuri noi, iar fondul alocat în acest sens este de 110 milioane de euro.


Concurenţă acerbă


Hypermarketul Kaufland a fost inaugurat pe 11 aprilie 2006, concernul Lidi&Schwarz Co&KG investind 8 milioane de euro, pentru un magazin în suprafaţă de aproape 4.000 mp. În 2009, Kaufland, este încadrat de două proiecte tip mall, Plaza Center Târgu Mureş şi Mega Mall, care vor transforma zona adiacentă Gării într-un nou pol comercial în oraş, aproape de zona centrală. real,-Hypermarket a fost deschis pe 25 decembrie 2006, după 18 milioane de euro investite, pentru 6.100 mp spaţiu util de vânzare. Pe 18 decembrie 2007 s-a inaugurat hypermarketul Auchan, din cadrul European Retail Park. Auchan a investit 40 de milioane de euro pentru un magazin cu o suprafaţă  de vânzare de 8.500 de mp.


SPAR, n-a rezistat la Târgu Mureş

Singurul hypermarket al reţelei SPAR din România a fost închis în decembrie 2008, după ce Astral Limited Timişoara, compania de distribuţie ce deţine franciza SPAR în România, a anunţat suspendarea activităţilor operaţionale. Compania a clasificat decizia în cadrul strategiei de reformare şi dezvoltare imediată a formatului magazinelor din ţară, anunţând că a decis să se concentreze în special pe un format de magazine de tip supermarket, de dimensiuni mai reduse, care s-a dovedit a fi cel mai  performant în toate oraşele în din ţară. Deşi a anunţat că va redeschide un supermarket în Târgu Mureş, şi că va căuta un spaţiu mai mic, SPAR n-a mai făcut acest lucru.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite