Supermarketul Billa din cartierul Dâmbu Pietros funcționa fără autorizație! Ce soluții propune Primăria pentru ajutorarea locatarilor din ”blocul iadului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a afectat 21 de apartamente
Incendiul a afectat 21 de apartamente

În urma incendiului de sâmbătă, izbucnit la instalația de aer condiționat a supermarketului Billa, din cartierul Dâmbu Pietros, au fost afectate 21 de apartamente edintr-un bloc aflat în imediata apropiere. Billa funcționa fără autorizație de funcționare!

S.C. Billa nu are autorizaţie de funcţionare eliberată de primărie pentru funcţionarea magazinului din strada Ciucaş, la al cărui depozit a izbucnit incendiul de la sfârşitul săptămânii trecute”, a declarat consilierul primarului municipiului, Claudiu Maior. Municipalitatea a sesizat autorităţile competente (poliţie, pompieri, APM) pentru a efectua controalele ce se impun şi a lua măsurile necesare, inclusiv închiderea de urgenţă a magazinului care funcţionează fără aprobarea primăriei. Deşi supermarketul funcţionează de la sfârşitul lunii iunie, reprezentanții societății comerciale au solicitat autorizaţie de la Primăria Târgu Mureş în data de 2 iulie, iar în momentul incendiului aceasta nu era eliberată.

Fac un apel la S.C. Billa să ia legătura cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari şi, împreună cu locatarii imobilului prejudiciat, să ajungă la o înţelegere în ceea ce priveşte despăgubirea acestora pentru pagubele suferite, în caz contrar urmând a se înainta o plângere penală pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere”, a adăugat Maior.

În urma incendiului, au fost afectate 21 de apartamente, trei fiind distruse în întregime, locatarii acestora fiind cazaţi la Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, unde primesc mic dejun şi masa de prânz. Executivul primăriei va propune Consiliului local municipal adoptarea, în prima şedinţă de consiliu, a unei hotărâri prin care locatarii blocului să primească un ajutor financiar în valoare de aproximativ 2.000 de lei.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite