Studenţii mureşeni, pregătiţi de proteste. Vezi aici ce-i nemulţumeşte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă nu li se schimbă Statutul, studenţii mureşeni ameninţă cu proteste foto arhivă
Dacă nu li se schimbă Statutul, studenţii mureşeni ameninţă cu proteste foto arhivă

Studenţii mureşeni, afiliaţi Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România dar şi Uniunii Studenţilor din România se declară nemulţumiţi de prevederile noului Statut al Studentului. Dacă acesta nu va fi schimbat, studenţii vor intra demara acţiuni de protest.


Studenţii mureşeni sunt nemulţumiţi de noul Statul al studentului, pentru că unele prevederi îngrădesc drepturile tinerilor. Astfel, potrivit noului Statut, studenţii nu vor mai putea să-şi aleagă cursurile opţionale pe care vor să le urmeze, nu se vor mai putea transfera într-o altă universitate fără acordul acesteia sau nu vor mai avea dreptul de a primi suporturile de cursuri gratuit.

În noul document se stipulează faptul că studenţilor li se interzice să aibă reprezentanţi în structurile decizionale ale universităţilor, dar şi să îşi critice profesorii.

„Excluderea  garantării libertăţii de exprimare a studenţilor, inclusiv a criticilor aduse privat sau public aduse argumentat universităţii la care studiază. Deci efectiv să nu mai poţi să spui nimic împotriva universităţii chiar dacă eşti nemulţumit şi ai totul foarte bine argumentat”, spune Dan Zolog, preşedintele Liga Studenţilor din Tîrgu-Mureş.

Dacă acest Statut nu va fi modificat, studenţii mureşeni vor organiza acţiuni de protest. "În fiecare an au fost proteste şi când au fost nemulţumiţi de anumite lucruri, studenţii s-au manifestat într-un fel sau altul”, a mai spus Dan Zolog.

O altă nemulţumire a studenţilor mureşeni vizează slaba finanţare a sistemului de învăţământ, motiv pentru care au trimis scrisori deschise parlamentarilor mureşeni.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite