Târgu-Mureş: Studenţi mureşeni monitorizează prezidenţiabilii online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ovidiu Dan şi Horaţiu Mocian, târgumureşenii studenţi ai Lehigh University USA, respectiv, Imperial College London, vor lucra împreună cu un trust de presă şi vor lansa un portal de monitorizare a alegerilor prezidenţiale, pe baza unui proiect propriu de cercetare.

Conform cotidianul.ro, la adresa  http://prezidentiale.cotidianul.ro, utilizatorii vor putea urmări ştiri  culese din aproape 1.000 de surse: site-uri de ştiri online, site-urile ziarelor, televiziunilor, radiourilor, site-uri ale presei locale şi bloguri. Portalul va afişa procentul de apariţii din numărul total de ştiri al fiecărui candidat şi, de asemenea, se va putea vedea distribuţia ştirilor în funcţie de tipul de sursă.

În plus, pentru fiecare candidat vor fi afişate numărul de apariţii pe fiecare zi, precum şi sursele care au cele mai multe ştiri despre candidatul respectiv. De patru ani, Ovidiu Dan (23 de ani) şi Horaţiu Mocian (22 de ani) lucrează la Newistic, o platformă de monitorizare media. Portalul pentru alegerile prezidenţiale este doar un exemplu a ceea ce oferă platforma. Practic sistemul poate oferi monitorizare de ştiri despre orice persoană, companie sau subiect. Cei doi oferă platforma gratis unor ONG-uri.

Ovidiu Dan  este  din august student doctorand al Lehigh University Pennsylvania în SUA, după ce a absolvit la INHOLLAND University Amsterdam, cu o diplomă de inginer în Tehnologia Informaţiei. În prezent el este Vice-Preşedinte Adjunct de Proiecte în cadrul Ligii Studenţilor Români din Străinătate şi organizator principal al unui program naţional de informare şi pregătire a tinerilor pentru admitere la unităţi de învăţământ din SUA. În timpul liceului a co-fondat un site de ştiri generale pe care l-a vândut şi a folosit banii pentru a studia în străinătate.

“Programa şcolară este modificată aproape anual şi este influenţată de nevoile firmelor ce vor angaja absolvenţii”, a explicat Ovidiu Dan.

Ce face LSRS?

Liga Studenţilor Români în Străinătate este un ONG sub patronajul Senatului, ce reuneşte 2.000 de studenţi români plecaţi la studii în străinătate. Are ca scopuri atât ajutarea tinerilor români să plece la studii în străinătate, cât şi aducerea lor înapoi în ţară.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite