Ştrandul 1 Mai, ruinat de birocraţie şi dezinteres

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul de agrement care atrăgea mii de mureşeni săptămânal oferă astăzi un peisaj sinistru. Chiar dacă a fost preluat de municipalitate de la Ministerului Tineretului şi Sportului, nimeni nu mişcă un deget pentru refacerea ştrandului.

Vă mai amintiţi de ştrandul 1 Mai? Fosta mândrie a oraşului, locul în care duminică de duminică mii de localnici de toate vârstele se bălăceau ori stăteau la plajă a devenit o ruină din cauza lipsei de interes a celor care rând pe rând l-au administrat.

Se fac vreo 15 ani de la ultima baie în bazinul olimpic de la 1 Mai, ştrandul rămas în umbra Complexului Weekend. Şi explicaţii sunt destule. Neaparţinând patrimoniului local, Primăria s-a concentrat pe ceea ce deţinea, şi anume pe Weekend. Investitori privaţi în 1 Mai nu au apărut, astfel că în câţiva ani ştrandul s-a degradat încât a devenit neutilizabil.

În 22 octombrie 2009, ştrandul a fost preluat de către municipalitate şi se părea că în sfârşit va răsări soarele şi în Aleea Carpaţi. Mai ales că în noiembrie anul trecut a fost aprobat proiectul de reabilitare a complexului de agrement prin intermediul Programului „Bazine de înot", realizat prin Compania Naţională de Investiţii. Conform programului, Primăria ar trebui să cofinanţeze reabilitarea bazinului olimpic din cadrul ştrandului cu 30 de procente din totalul necesar pentru reabilitarea complexului. Adică aproximativ două milioane de euro, din cele şapte necesare pentru realizarea unui bazin olimpic acoperit şi al unuia didactic.

Citiţi mai multe despre fosta bijuterie a Târgu-Mureşului în noul număr al săptămânalului „ADS Mureş". De azi, la toate chioşcurile de ziare!

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite