Târgu-Mureş: Staţia de epurare a apelor uzate, reabilitată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Staţia de epurare a apelor uzate, reabilitată
Târgu-Mureş: Staţia de epurare a apelor uzate, reabilitată

Lucrările de execuţie pentru reabilitarea şi modernizarea Staţiei de epurare a apelor uzate din municipiul Târgu-Mureş s-au finalizat.  Valoarea proiectului este de 8,5 milioane de euro.

Lucrările de reabilitare a Staţiei de epurare a apelor uzate fac parte dintr-un proiect mai amplu, finanţat prin programul ISPA al Uniunii Europene. Obiectivul principal al lucrărilor de reabilitare a Staţiei de epurare a apelor uzate este reducerea gradului de poluare a râului Mureş.

Societatea AQUASERV a semnat în 2005 contractul pentru lucrări, firma executoare fiind Spaans Babcock Alewijnse din Olanda. "Prin reabilitarea şi retehnologizarea staţiei de epurare a municipiului Târgu-Mureş se obţine conformitatea cu directivele Uniunii Europene referitoare la epurarea apelor uzate, directivă preluată de legislaţia română în vigoare, reducerea riscurilor privind sănătatea populaţiei şi reducerea impactului asupra mediului", a precizat şeful unităţii de implementare a proiectului, Sandor Torzsok.

După testarea care va avea loc mâine urmează un an de zile de garanţie a lucrărilor executate de firma olandeză, perioadă în care staţia va fi operată de personalul AQUASERV.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite