Târgu-Mureş: Start la concursul de orientare turistică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Start la concursul de orientare turistică
Târgu-Mureş: Start la concursul de orientare turistică

Peste 200 de elevi au luat astăzi startul la concursul de iniţiere în orientare turistică, desfăşurat în pădurea de lângă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Câştigătorii au fost premiaţi.

Concursul de iniţiere în orientare turistică a început cu o prezentare teoretică privind orientarea, o expunere a hărţilor, a simbolurilor şi a postului de control. Elevii s-au adunat apoi la start şi în echipe sau individual au pornit pe potecile marcate de organizatori.

Competiţia s-a desfăşurat pe patru categorii: clasele I-IV, clasele V-VI, clasele VII-VIII şi Open, pentru tineri sau adulţi. La start s-au înscris elevi de la Colegiul Naţional "Alexandru Papiu Ilarian", Gimnaziile "Serafim Duicu", "Alexandru Ioan Cuza", "Nicolae Bălcescu", Şcolile generale nr. 7 şi nr. 2, precum şi Grupul Şcolar "Traian Săvulescu" şi Asociaţia "Amicii Naturii".Elevii au fost însoţiţi de cadre didactice şi părinţi, care i-au încurajat.

Competiţia a fost organizată cu sprijinul Asociaţieie Judeţene "Sportul pentru Toţi", a Clubului Sportiv Universitar Târgu-Mureş, dar şi a profesorilor Ganea Viorel, Doagă Gligore, Bende Ecaterina, Bende Endre, Tothpal Eugen şi Frâncu Ovidia.

"Este prima activitate sportivă pentru elevi la nivel de municipiu din acest an şcolar. La sfârşitul competiţiei, elevii vor fi premiaţi cu articole sportive şi vor primi diplome de participare", a spus Frâncu Ovidia, profesoară de sport la Gimnaziul "Serafim Duicu" din Târgu-Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite