Start la Festivalul "Toamna Târnavelor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Toamna Târnavelor" începe astăzi în comuna Mica foto arhivă
"Toamna Târnavelor" începe astăzi în comuna Mica foto arhivă

Prima ediţie a Festivalului "Toamna Târnavelor" începe astăzi în comuna mureşeană Mica. La eveniment participă producători agricoli şi meşteri populari din 13 localităţi de pe Valea Târnavelor.

Evenimentul debutează astăzi cu o serie de spectacole folclorice susţinute de ansambluri din comunele Albeşti, Adămuş, Nadeş, dar şi din Sighişoara şi Târgu-Mureş. Pubicul va putea vedea obiceiuri de nuntă din comuna Albeşti, Căluşarul din satul Boiu, dansuri populare din Sighişoara, dar şi dansuri maghiare, româneşti şi ţigăneşti prezentate de Ansamblul Artistic "Mureşul". Pe scenă vor urca astăzi şi soliştii Marinela Albu, Raluca Focşan Bogăţean, Kilyen Ilka şi Krisztina Riţiu.

Organizatorii au pregătit şi câteva concursuri pentru cei prezenţi. Astfel, sâmbătă va avea loc un concurs de gătit, unde participanţii vor avea de preparat tocană de legume, o mâncare tradiţională din zonă. De asemenea, cele mai frumoase doamne şi domnişoare se vor întrece într-un concurs de Miss, care va avea loc duminică.

Din programul de sââmbătă şi duminică nu vor lipsi muzica şi dansul popular,  artişti locali şi invitaţi speciali din ţară şi străinătate, printre care Sava Negrean Brudaşcu, Ciprian Istrate, Komonyk Zsuzaa (Ungaria) şi trupa Hara.

La eveniment participă 13 localităţi de pe Valea Târnavelor.



Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite