Stadionul Transil, primul cu nocturnă din judeţul Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată în istoria bazelor sportive mureşene, un stadion va beneficia de o instalaţie de nocturnă. Stadionul Transil, pe care îşi dispută meciurile de Liga 1 formaţia FCM Târgu-Mureş se poate lăuda cu cea mai nouă nocturnă din ţară.

Cei patru stâlpi de iluminare au fost ridicaţi, urmând ca în următoarele zile să fie finalizat sistemul de transmitere a curentului electric. Stâlpii au o înălţime de 40 de metri şi au fiecare în jur de 40 de reflectoare, greutatea totală a unui stâlp fiind de 11 tone. Investiţia se ridică la aproximativ 600.000 de euro, bani proveniţi  din sponsorizări şi din bugetul clubului, iar după ce întreaga operaţiune de montare a instalaţiei va fi terminată, reprezentanţii clubului mureşean vor începe testarea acesteia în vederea omologării.

Sperăm ca până la finele lunii octombrie să fie gata procedura de omologare şi să ne pregătim de primele meciuri jucate în nocturnă. Nu cred că vor exista probleme în acest sens şi ne bucură faptul că un obiectiv al nostru va fi îndeplinit”, ne-a declarat Ioan Nucu Man, prezedintele Consiliului de Administraţie al FC Municipal. Cel mai probabil, meciul contra celor de la Rapid Bucureşti va fi primul la lumina reflectoarelor care se va disputa în Târgu-Mureş.

Dotarea cu instalaţie de nocturnă a stadionului Transil era o condiţie impusă de LPF în vederea omologării arenei mureşene pentru meciurile oficiale de Liga 1.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite