Stadionul Municipal a fost atribuit patrimoniului local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mulţi ani în care târgumureşenii priveau cu neputinţă cum stadionul pe care ASA făcea istorie în fotbalul românesc devenea o ruină, Guvernul a decis ca baza sportivă ASA de lângă complexul Weekend (cu teren de fotbal gazonat, teren de zgură şi terenuri de tenis n.r.), stadionul Municipal şi parcul Municipal (situat în faţa stadionului n.r.) să intre în patrimoniul oraşului.

 Suprafaţa totală primită de oraş este de zece hectare de spaţiu verde sau de agrement. Această măsură le oferă autorităţilor posibilitatea să modernizeze spaţiile respective şi să le ofere o utilitate, în condiţiile în care acest lucru nu putea fi realizat în trecut, terenurile aparţinând Armatei Române. „În sfârşit, după opt ani de luptă cu birocraţii din toate guvernele, am reuşit să readucem în patrimoniul oraşului aceste obiective atât de importante. Aşa era firesc şi aşa era corect, ca toate aceste terenuri să revină târgumureşenilor care au nevoie de ele. Avem acum misiunea să reabilităm şi să dăm o faţă nouă acestor arii abandonate atăţia ani şi lăsate în paragină. O să vedeţi ce lucruri frumoase o să facem în parc şi la vechiul stadion „Municipal” şi o să vedeţi ce bazine şi terenuri de recreere o să facem la baza de la Weekend”, declară primarul Dorin Florea. Foarte probabil, autorităţile vor încerca să obţină fonduri europene pentru modernizarea spaţiilor respective, întrucât bugetul local nu permite investiţii de o asemenea anvergură.

Cert e că mureşenii vor putea în sfârşit să spere că stadionul pe care în trecut au trăit bucuria jocului unor legende precum Ladislau Boloni şi Florea Ispir va deveni unul de nivel european. În plus, deja există discuţii pentru lărgirea complexului Weekend, astfel încât să cuprindă şi fosta bază sportivă ASA din apropiere.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite